Crna hronika

Više od deset dana bez odluke

Apelacioni sud i dalje ćuti: Prekršili zakonski rok u kom su morali da odluče o žalbama Katnića i Lazovića

Viši sud uputio je predmet - žalbe Milivoja Katnića i Zorana Lazovića Apelacionom sudu na dalje odlučivanje povodom odluke o produženju pritvora.

Apelacioni sud i dalje ćuti: Prekršili zakonski rok u kom su morali da odluče o žalbama Katnića i Lazovića Foto: Pobejda/Stevo Vasiljević
StandardIzvor

Međutim kako je portalu Standard saopštila Samostalna savjetnica za odnose sa javnošću,Marija Raković, predmet se i dalje nalazi u Apelacionom sudu i odluka o žalbi nije poznata, iako shodno članu 179 stav 3 Zakonika o krivičnom postupku odluku su morali donijeti u roku od tri dana.

Apelacioni sud više od deset dana nije donio odluku o žalbi Milivoja Katnića o produženju pritvora, kao ni odluku po žalbi Zorana Lazovića. Katnić je sam pisao žalbu na produženje njegovog pritvora i to 05. maja. 2024. godine.

Kako je portalu Standard saopštila samostalna savjetnica za odnose sa javošću u Višem sudu Marija Raković oni su predmet predali na odlučivanje Apelacionom sudu međutim taj sud odluku još nije donio, te stoga predmet nije vraćen Višem sudu.

Portal Standard je zvanično uputio pitanja Apelacionom sudu međutim od njih odgovor nijesmo dobili, iako je zakonski rok od tri dana shodno članu 179 stav 3 Zakonika o krivičnom postupku u kom su morali da donesu odluku istekao davno.

Podsjećamo, Milivoje Katnić je sam pisao žalbu koja je predata 05.maja 2024. godine zbog kako je naveo nemogućnosti da zbog štajka glađu ne bude u stanju da je napiše 15.maja kada je isticao rok za odluku o produženju pritvora.

Gospodo sudije iz vanrasrpavnog Vijeća Višeg suda u Podgorici, pišem vam ovu žalbu na vaskrs 05.maja 2024. otprilike jedno deset dana prije nego će biti donijeto rešenje na koje ulažem žalbu. Ne brinite samnom je sve u redu, nego zbog štrajka glađu u koji sam od nedelje 14.maja 2024. godine vjerujem da neću biti u mogućnost da je napišem nakon isteka 15.maja 2024 godine. No, znate da ne mogu ništa izgubiti, sva rješenja koja ste donijeli u prethodne dvije godine, a odnose se na pritvoreno lice, kao jaje jajetu liči, pa je svejedno kad ću napisati žalbu.

Portal Analitika