Apel radnika: Herceg Novom potrebna bolnica Meljine

Uoči polučasovne blokade državne granice, koju za sjutra najavljuju predstavnici lokalne uprave i građani Herceg Novog za spas bolnice “Meljine”, zaposleni u toj zdravstvenoj ustanovi poslali su danas apel kolegama.

Apel radnika: Herceg Novom potrebna bolnica Meljine Foto: Pobjeda
PobjedaIzvor

Apel je upućen zaposlenima Doma zdravlja Herceg Novi, Instituta Igalo kao i zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori, Sindikatu doktora medicine i Sindikatu zdravstva Crne Gore.

„Poštovane kolege, godinama unazad blisko sarađujemo i zajednički se borimo za isti cilj, a to je liječenje i spašavanje života naših sugrađana. Sada je došao momenat da se udružimo u još jednoj teškoj borbi, a to je spašavanje i ozdravljenje bolnice Meljine. Samo udruženim snagama možemo se izboriti za lijek koji u ovom momentu postoji i nalazi se u rukama Vlade Crne Gore, ali je pitanje da li će ga prepisati i da li će stići na vrijeme. Stoga vas molimo da nas podržite na bilo koji način, a oni koji su u mogućnosti da dođu na predstojeći protest u nedjelju 06. novembra u 11 sati na granici Debeli brijeg. Poslaćemo zajedničku poruku da Herceg Novi treba bolnicu, da Herceg Novi više nema vremena za čekanje“, poručuju u apelu radnici Bolnice Meljine.

Blokada graničnog prelaza Debeli brijeg najavljena je za sjutra u 11 sati.

Sindikat zdravstva Crne Gore saopštio je danas da izražava snažnu podršku naporima da se riješi status Bolnice Meljine koja je sa više od 150 godina postojanja neizbrisivo utkana u tkivo Crne Gore i koja je od vitalne važnosti za stanovnike Boke.

Portal Analitika