Društvo

AntenaM: Najvjerovatnije poništenje Tendera za nabavku insulina

Izvor

Naime, iako svi obećavaju da će insulina biti u našim zgravstvenim ustanovama, još nije odlučeno ko će ga nabaviti.

Prema saznanjima Antene M, Komisija za otvaranje i vrjednovanje ponuda za nabavku insulina odlučiće se sjutra za jednu od tri mogućnosti:

- Da, po nalogu Državne komisije za kontrolu postupka javnih nabavki, eliminiše ponudu Farmegre kao neispravnu i prihvati Bajfarmovu

- Da ponovo boduje obje

- Ili da poništi čitav Tender, podsjetimo, raspisan 29. decembra prošle godine.

Kako saznaje Antena M, članovi Komisije sastali su se jutros, kako bi uoči sjutrašnje odluke, još jednom razmotrili situaciju koja je već danima u fokusu crnogorske javnosti. Posao je vrijedan blizu dva miliona eura, a pravne zavrzlame otegle su se gotovo do granice koja prijeti da ugrozi zdravlje hiljada bolesnika.

Prema saznanjima Antene M najizglednija je treća mogućnost – poništenje tendera. U tom slučaju, uz izvjesnu saglasnost Uprave za javne nabavke, uslijedila bi nabavka insulina po hitnoj proceduri.

Podsjetimo, Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki drugi put je poništila rješenje Apotekarske ustanove ''Monefarm'' kojim je nabavka insulina za potrebe javnih zdravstvenih ustanova povjerena firmi ''Farmegra''. Na tu odluku Žalbe je podnijela kompanija ''Bajfarm'' i to dva puta u martu i julu 2012. Komisija je spojila prigovore na sjednici održanoj 10. avgusta i odlučila da tender vrati na ponovni postupak odlučivanja.

Portal Analitika