Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • Anđušić: Poraz Deripaske na sudu pokazao da su vlade DPS-a u slučaju privatizacije KAP postupale zakonito

Anđušić: Poraz Deripaske na sudu pokazao da su vlade DPS-a u slučaju privatizacije KAP postupale zakonito

Posljednji poraz Olega Deripaske protiv države Crne Gore pred Vrhovnim sudom u Švedskoj još jednom je pokazao da su prethodne vlade DPS-a u slučaju Kombinata aluminijuma Podgorica, privatizacije i Ugovora o poravnanju uradile sve u okviru domaćih i međunarodnih zakona i pravila, kazao je kandidat za poslanika liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada - Danijel Živković”, Mihailo Anđušić

Anđušić: Poraz Deripaske na sudu pokazao da su  vlade DPS-a u slučaju privatizacije KAP postupale zakonito Foto: DPS
Portal AnalitikaIzvor

"Ovo je i poraz pojedinih medija koji su najavljivali stotine miliona eura odštete koje će država morati da plati, unaprijed optužujući i presuđujući", kazao je Anđušić. 

Sada je, ističe Anđušić, konačno potvrđeno da Crna Gora prema CEAC-u i En plus grupi nije prekršila ugovor, niti odredbe domaće i međunarodne legislative u ovoj oblasti, već da CEAC nije ispunjavao obaveze.

"Upravo zahvaljući odgovornom odnosu prethodnih vlada, KAP je izbjegao gašenje 2005. godine kao i 2009. kada je potpisan Ugovor o poravnanju nastao zbog svjetske ekonomske krize, koja je najviše pogodila industriju aluminijuma i čelika", zaključuje Anđušić. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.