Crna hronika

Počelo suđenje optuženom za ubistvo Marka Gardaševića

Andrijašević: Udario sam ga dva ili tri puta sjekirom, a više se ne sjećam ničega

Milan Andrijašević kazao je juče u Višem sudu da je Marka Gardaševića prošle godine udario dva ili tri puta tupim dijelom sjekire, tvrdeći da se nakon toga ničeg više ne sjeća. Andrijašević se tereti da je 20. maja oko 5.30 časova u naselju Rastoci na svirep način, sa umišljajem ubio Marka Gardaševića tako što je došao u njegovu porodičnu kuću i „zadao mu više udaraca tupim i oštrim dijelom sjekire po glavi i tijelu nanoseći mu oko 20 tjelesnih povreda“.

Andrijašević: Udario sam ga dva ili tri puta sjekirom, a više se ne sjećam ničega Foto: Pobjeda
PobjedaIzvor

Andrijašević je negirao da je djelo počinio na svirep način kako je to opisano u optužnici.

Ispričao je da je spornog dana došao kod Gardaševića, kako bi ,,završio“ heroin, koji je plaćao po 20 eura.

"Mi se poznajemo tri ili četiri godine, a posljednje dvije smo stalno bili u kontaktu. Otvorio mi je vrata, ušao sam, uzeo heroin i ostavio mu 20 eura na stolu. Ušmrkali smo obojica heroin. Počeli smo da se raspravljamo. Rekao mi je da mu kradem mušterije i da mu je opao posao. Govorio sam mu da to nije tačno, a on je počeo da mi psuje majku, sestre i mrtvog oca", ispričao je Andrijašević.

Dodao je da ga je prvi napao i krenuo sjekirom na njega.

"Kada je sjekira pala na pod, ja sam je dohvatio i krenuo prema njemu. On mi je prišao sa nožem, a ja sam zamahnuo dva ili tri puta i udario ga tupim dijelom sjekire", ispričao je Andrijašević.

Kako je kazao, zna samo da je nakon toga izašao iz kuće, ali ne zna kako, otišao je na neku livadu u blizini svoje kuće i nekoliko sati je sjedio u kolima, a povremeno je izlazio da puši.

On je kazao i da je heroinski zavisnik posljednih 10 godina, ali da se nije liječio i da ne posjeduje medicinsku dokumentaciju.

Istakao je da nikada nije pozajmio novac od pokojnog Gardaševića, niti je uzimao heroin na veresiju. Međutim, tvrdio je da mu je pokojni Gardašević jednom prilikom kazao da je nekom licu dao 1.000 ili 1.500 eura na kamatu.

U svojstvu svjedoka juče je saslušan otac pokojnog Marka, Borislav Gardašević. On je ispričao da je više puta sinu govorio da se skloni od Andrijaševića.

"Marko se bio smirio, trebalo je da se ženi. Vidio sam ga noć uoči ubistva, svako jutro je dolazio kod nas", kazao je Gardašević.

Nakon što ga je sutkinja Vesna Moštrokol upoznala sa odbranom optuženog, dodao je da to ništa nije tačno.

"Ja smatram da je sa namjerom došao da ga ubije, jer sumnjam da je moj sin imao nekih 6.000 eura za koje je ovaj znao", naveo je Gardašević.

Kako se navodi u optužnici, Andrijašević je došao do kuće Gardaševića, zadao mu više udaraca tupim i oštrim dijelom sjekire, kao i dva uboda sječivom noža. Smrt je nastupila kada mu je prerezao vrat. Dodaje se da mu je glavu pokrio jastukom, otišao i zaključao vrata. Suđenje se nastavlja 19. aprila.

Portal Analitika