Region

Čanak se povukao iz javnog života zbog prijetnji

Izvor

Nakon što je podnio ostavku na funkciju poslanika u Skupštini, napustio je i emisiju “Prvi kuvar Srbije” u kojoj je bio u žiriju.

- Već dvije godine tražim obezbjeđenje od MUP-a. Više ne smijem nigdje da se pojavim u svom rodnom gradu. Moja porodica je izložena prijetnjama. Grafiti s datumom moje smrti osviću po zidovima - rekao je Čanak.

Njegov blizak prijatelj pritom potvrđuje da se lider Lige socijaldemokrata Vojvodine ozbiljno uplašio za bezbjednost svoje porodice.

- Nakon incidenta sa Lešanovićem, Nenad dobija raznorazne prijetnje. Svjestan da su u vrhu nove vlasti sve sami njegovi politički protivnici nije ga iznenadilo što ga parlament nije uzeo u zaštitu nakon incidenta, ali i ne želi više da učestvuje u njegovom radu. Ogorčen je i zbog izvještavanja medija koji su ga predstavili kao nasilnika i time direktno pozvali na linč. Juče mi je rekao da se on lično nikoga i ničega ne boji i da živi s prijetnjama već 20 godina, ali da mora da misli na svoju porodicu - kaže izvor Blica.

Čanak vjeruje - kako kaže sagovornik - da je postupio ispravno, što je pretukao Pavla Lešanovića jer je time, navodno, branio čast svoje rođake.

Njih dvojica su u noći u subotu na nedjelju sjedeli u novosadskoj kafani “Tako je suđeno” koju drži Danilo Ikodinović, vaterpolista. Lešanović tvrdi da je batine dobio iz čista mira, dok Čanak kaže da je u kafanu došao na poziv bratanice koja je sjedela sa Lešanovićem i Ikodinovićem za stolom.

- Lešanović je otkopčavao šlic, skidao pantalone i moju bratanicu nazivao prostitutkom. Hvatao ju je za zadnjicu! - objašnjava Čanak. On je zbog toga, kako navodi, bratanicu odvezao kući, a zatim se vratio.

- Kada sam naišao, Lešanović je bio ispred kafane. Bacio sam štap, izvukao sam ga iz automobila i počeo da ga udaram pesnicama - kaže Čanak.

Izvor Blica objašnjava da lider LSV nakon svega što se desilo nema ni snage ni volje da učestvuje u zabavnim emisijama, a umjesto njega sada je u žiriju Aleksandra Janković, učesnica ovog rialitija.

Portal Analitika