Region

Čanak: Ne smijemo zaboraviti devedesete

Izvor

"Važno je da to ne zaboravimo, zbog toga što svi pokušavaju danas da pokažu da su to stvari koje se ne broje. Prije 21 godinu u Sremskoj Mitrovici, kada smo govorili o progonima ljudi, o divljanjima Šešeljevih hordi, o tajnoj policiji, o Slobodanu Miloševiću i zloglasnom SPS-u, govorili su o nama kao nekome ko, eto, ne zna šta govori. Vrijeme je pokazalo ko je bio u pravu", rekao je Čanak na predizbornoj konvenciji LSV u Sremskoj Mitrovici. Lider LSV-a je istakao da se 22 godine rada Lige nije događalo u nekim ljupkim vremenima, nego se dogadjalo kroz krv i blato, hapšenje i demontracije piše blic.rs.

"Onda neki kažu 12 godina ste na vlasti. Slobodan Milošević je prije12 godina otišao, u međuvremenu je i umro, a i vladao je samo 12 godina, pa ste vi isto. Pa moram da primijetim jednu sitnicu, i Adolf Hitler je vladao samo 12 godina, a još uvek ga pamte iz prostog razloga što se za 12 godina, pa i za četiri godine mogu napraviti takve štete", istakao je Čanak podsjetivši kako je Kaligula bio četiri godine na vlasti, a da se pamti do dana današnjeg, jer je uvodio konje za senatore.

"Dakle, govorim o tome da se za četiri godine mogu napraviti velike štete i zato se ne smije dozvoliti da Ilić magistar Velimir, Nikolić master Tomislav, Koštunica doktor Vojislav i Vučić Đulijani Aleksandar, i svi ostali ne smiju dobiti te četiri godine, jer nam neće biti dosta 40 generacija poslije koje će ispraviti štetu koju
budu napravili", rekao je Čanak.

Prema Čankovoj ocjeni, istina koju je LSV govorila 22 godine je temelj iz koga će izrasti nova Vojvodina.

"Kada kažem nova Vojvodina, mislim na Vojvodinu koja ne može da vrati točak istorije unazad, Vojvodina koja se stalno mijenja i mora biti zasnovana na nepromjenjivim, koje moraju prije svega biti samopoštovanje", istakao je lider LSV.

Portal Analitika