Izmijenjen režim saobraćaja na više putnih pravaca

AMSCG: Putevi mokri, mjestimično smanjena vidljivost

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim putevima i vidljivost je mjestimično smanjena, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG).

ILustracija Foto: Pixabay
ILustracija
Portal AnalitikaIzvor

Iz AMSCG-a su vozačima savjetovali opreznu vožnju prilagodjenu vremenskim i saobraćajnim uslovima, kao i poštovanje pravila saobraćaja.

Oni su podsjetili da je, na putevima gdje je to naznačeno, za sve vrste vozila obavezna upotreba zimskih guma, bez obzira da li na tim putevima postoje zimski uslovi.

“Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom pada snijeg, ima leda ili poledice na vozilu moraju biti zimske gume na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je četiri milimentra”, dodali su iz AMSCG-a.

Kako su istakli, na auto-putu zimska oprema obavezna je za sve vrste vozila.

Na regionalnom putu R-13, dionica Mateševo-Kolašin, saobraćaj će zbog radova biti obustavljen od devet do 14 sati.

Saobraćaj na putu Đurđevića Tara–Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije je obustavljen za sva vozila.

Na tom putu u mjestu Gojakovići, zbog sanacije klizišta, režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni i zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija je nosivost preko 7,5 tona.

Na magistralnom putu M-5 Rožaje-Špiljani saobraćaj će biti obustavljen od osam sati i 30 minuta do 11 sati i 30 minuta i od 13 sati i 45 minuta do 16 sati i 45 minuta. Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi, na dionici Nikšić-Kuside, saobraćaj se obustavlja za sva vozila od devet do 11 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog miniranja, u okviru izgradnje puta Čekanje-Čevo, na dionici regionalnog puta R-17 Čekanje-Resna, saobraćaj će biti obustavljen za sva vozila od devet do 12 sati i od 13 do 16 sati.

Na magistralnom putu Podgorica-Tuzi-Božaj, u dužini od 700 metara kod kružnog toka u Tuzima, saobraćaj je obustavljen i vozila se preusmjeravaju lokalnim putem.

Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta.

Na magistralnom putu M-6, dionica Đurđevića Tara-Žabljak, dolaziće do povremenih totalnih obustava saobraćaja ne dužih od 30 minuta, od sedam do 17 sati, zbog radova na dalekovodu.

Na magistralnom putu Podgorica - Cetinje, na raskrisnici Cetinje, saobraćaj će biti obustavljan ne duže od 15 minuta zbog iskopa kosina u okviru izgradnje puta Cetinje –Niksic. Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza, lokalitet Vukov most, zbog radova je promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Na regionalnom putu Mateševo-Kolašin u toku je rekonstrukcija zbog čega se saobraća jednom trakom naizmjenično.

Zbog izgradnje bulevara Vilija Branta na magistralnom putu M-2, dionica Podgorica–Bioče, saobraća se dvosmjerno uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta.

Portal Analitika