AMSCG: Povoljni uslovi za vožnju

U Crnoj Gori jutros su povoljni uslovi za vožnju, saopšteno je iz Auto - moto saveza Crne Gore (AMSCG).

AMSCG: Povoljni uslovi za vožnju Foto: Pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

Iz AMSCG kazali su da u višim planinskim predjelima mjestimično ima poledice i savjetovali opreznu vožnju, naročito na putevima koji vode duž klisura i usjeka zbog pojave sitnijih odrona.

Saobraćaj na putu Rožaje - Špiljani biće obustavljen od osam do 11 i od 13 do 16 sati zbog rekonstrukcije saobraćajnice.

Na regionalnom putu Cetinje - Čevo, zbog izgradnje magistralnog puta Cetinje - Nikšić, saobraćaj će biti obustavljen od devet do 11 i od 13 do 15 sati, a u ostalom periodu dolaziće povremeno do prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Na putu Dinoša - Cijevna Zatrijebačka zbog bušačko minerskih radova saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila od osam do 16 sati.

Na magistralnom putu Danilovgrad - Podgorica, dionica Komanski most - skretanje za Bandiće, saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni uz povremene prekide ne duže od 15 minuta.

Zbog klizišta na putu Šćepan Polje – Foča zabranjen je saobraćaj kamionima, kamionima sa prikolicom i šleperima, a otežano saobraćaju samo putnička vozila.

Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad - Podgorica, zbog rekonstrukcije magistralnog puta, saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni uz povremene prekide ne duže od 15 minuta.

Zbog zemljanih i tunelskih radova u sklopu rekonstrukcije magistralnog puta M-5, dionica Rožaje - Špiljani, saobraćaj će biti obustavljen od osam do 11 i od 13 do 16 sati, a u ostalom periodu saobraćaj će biti regulisan mahacima - figurantima.

Na lokalitetu klizišta – Plužine - na magistralnom putu M-3, dionica Nikšić - Plužine, saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Ulazak i izlazak iz Crne Gore preko graničnih prelaza obavlja se svakodnevno tokom 24 sata, osim preko prelaza Vuča na putu Rožaje – Tutin i Metaljka na putu Pljevlja – Čajniče, koji se obavlja od sedam do 19 sati.

U Crnoj Gori je do 1. aprila upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva vozila obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na to da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Portal Analitika