Izmijenjen režim saobraćaja na nekoliko putnih pravaca

AMSCG: Oprezno duž klisura i usjeka, ima sitnijih odrona

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, saopšteno je iz Auto moto saveze (AMSCG).

Ilustracija Foto: Arhiva
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Iz AMSCG su upozorili da na dionicima duž klisura i usjeka ima sitnijih odrona i vozačima savjetovali opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraaja.

Podsjetili su da je na putevima gdje je to naznačeno, obavezna upotreba zimskih guma za sva vozila, bez obzira na to da li postoje zimski uslovi.

“Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni naredbom pada snijeg, ima leda ili poledice, na vozilu moraju biti zimske gume na svim točkovima“, kazali su iz AMSCG.

Kako su naveli, minimalna dubina šare na gazećoj površini gume je četiri milimetra. Navodi se da je na auto-putu zimska oprema obavezna za sva vozila.

Iz AMSCG-a su kazali da je saobraćaj na putu Đurđevića Tara - Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije obustavljen za sva vozila.

Na magistralnom putu Nikšić - Vilusi, na dijelu puta Nikšić - Kuside, zbog radova saobraćaj je obustavljen za sve vrste vozila od devet do 11 i od 14 do 16 sati.

Na magistralnom putu Plužine - Nikšić - Danilovgrad, na dijelu puta Jasenovo Polje – Nikšić, saobraćaj je zbog radova obustavljen za sve vrste vozila od devet do 11 i od 14 do 16 sati.

Zbog miniranja u okviru izgradnje puta Čekanje - Čevo, na dionici regionalnog puta R-17 Čekanje - Resna, saobraćaj će biti obustavljen za sva vozila od osam do 16 sati.

Na magistralnom putu Podgorica - Tuzi - Božaj, u dužini od 700 metara kod kružnog toka u Tuzima, saobraćaj je obustavljen i vozila se preusmjeravaju lokalnim putem.

Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac - Ribarevina - Poda - Berane, na lokalitetima Ribarevina - Poda i Poda - Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta.

Na magistralnom putu Nikšić - Vilusi I faza, lokalitet Vukov most, zbog radova je promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Zbog izgradnje bulevara Vilija Branta na magistralnom putu M-2, dionica Podgorica - Bioče, saobraća se dvosmjerno uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Promijenjen je režim saobraćaja i od raskrsnice Podgorica - Cetinje - Nikšić do Komanskog mosta

Portal Analitika