Politika

Američki kongresmeni od danas u posjeti Crnoj Gori

Izvor

Delegaciju predvodi kongresmen Džon Taner iz Tenesija, a u njoj su i kongresmeni Dejvid Skot iz Džordžije i Denis Mur z Kanzasa. "Američka delegacija posebno je zainteresovana za pitanja koja se tiču napretka Crne Gore na putu ka članstvu u evroatlanskim institucijama, kao i za ostala pitanja značajna za američko-crnogorske odnose", naveli su iz američke Ambasade.

Planirano je da se američka delegacija sjutra sastane sa crnogorskim ministrom inostranih poslova Milanom Roćenom.

U srijedu 2. juna planirani su susreti sa crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem, premijerom Milom Đukanovićem i predsjednikom Skupštine Rankom Krivokapićem.

Delegacija američkog Kongresa, sa crnogorskim ministrom odbrane Borom Vučinićem i načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore Draganom Samardžićem, posjetiće u srijedu i Centar za obuku Vojske u Danilovgradu.

Iz Ambasade podsjećaju da je ovo druga posjeta neke delegacije Kongresa SAD Crnoj Gori nakon nezavisnosti, napominjući da je u avgustu 2006. godine našu zemlju posjetila delegacija Kongresa koju je predvodio senator Džon Mekejn.

„Posjeta delegacije Kongresa SAD naglašava kontinurani razvoj partnerskih odnosa SAD i Crne Gore i prilika je za dijalog dvije zemlje o ključnim bilateralnim i multilateralnim pitanjima", saopštili su iz Ambasade SAD u Podgorici.

Portal Analitika