Svijet

Američki komandant: Ukrajinska kriza je samo zagrijavanje, velika tek dolazi

Jedan od najviših američkih vojnih komandanata, koji nadgleda američki program nuklearnog oružja, pozvao je SAD da dramatično poboljšaju svoje odbrambene sposobnosti, upozoravajući da Kina razvija nuklearno oružje brže od SAD.

Američki komandant: Ukrajinska kriza je samo zagrijavanje, velika tek dolazi Foto: EPA
DanasIzvor

Admiral mornarice Čarls Ričard, komandant Strateške komande SAD, izdao je neobično otvoreno upozorenje, rekavši da kineska nuklearna prijetnja nije „ne tako daleki problem”.

„Dok procjenjujem naš nivo odvraćanja od Kine, brod polako tone. Polako tone, ali tone, jer u suštini oni stavljaju sposobnosti na zemlju brže od nas“, rekao je Ričard, prenosi N1 Zagreb.

On je rekao da je (američka) vojska opterećena birokratijom, sporo reaguje i u opasnosti da bude dramatično potrošena i nadmašena od strane svojih protivnika.

On je dodao da zemlja treba da vrati dinamiku i duh moći iz 1950-ih i 60-ih godina.

„Ova ukrajinska kriza u kojoj se trenutno nalazimo, ovo je samo zagrijavanje“, rekao je on, obraćajući se na godišnjem sastanku Lige pomorskih podmornica u Arlingtonu u Virdžiniji.

„Velika tek dolazi. I neće proći mnogo vremena prije nego što ćemo biti testirani na načine na koje nismo bili testirani dugo vremena“, rekao je on.

Ričard je rekao da je trenutno razmišljanje zastarjelo, a zveckanje nuklearnom bojom ruskog predsjednika Vladimira Putina pokazalo je da je vrijeme za hitnu ponovnu procjenu.

„Moramo da napravimo neke brze, fundamentalne promjene u načinu na koji pristupamo odbrani ove nacije“, rekao je on.

Ričard je rekao da američki rivali, poput Kine, prave dramatične korake u vojnim inovacijama – što predstavlja prijetnju za SAD.

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
S Sveti_duh_neregistrovani
05.11.2022. 22:45

Smijenite Rajnke! To će vam biti pun pogodak a neće vas koštati ništa. Vratili bi polagano vjeru Crnogoraca u SAD

2
0
P Predodredjeni_neregistrovani
05.11.2022. 21:22

Jasno je bilo da projekt okupacije cijele planete neće ići glatko . Ove bijedne državice su lako potčinjene neke se predale neke izbombardovane ali sad su ostale moćne zemlje Rusija , Kina , Indija koje imaju i ljudstvo i tehniku da se suprotstave .

2
5
K Kra_dominacije_neregistrovani
05.11.2022. 21:01

Tajson je nekad sve nokautirao u 20 sekundi a onda došlo bolji i jači .

1
5
s samozavaravanje_neregistrovani
05.11.2022. 22:52

@Kra_dominacije_neregistrovani .... ne zbam ne znam.... Australija Japan Kanada EU SAD Engleska Juzna Koreja ......... nije to malo budi oprezan

2
0