Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Ambasador Kun crnogorskim medijima predstavio poruke sa 20. Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine

Ambasador Kun crnogorskim medijima predstavio poruke sa 20. Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine

Ambasada NR Kine u Crnoj Gori održala je 1. novembra 2022. prijem za predstavnike medija pod nazivom „Novi put Kine – Nove prilike za svijet“.

Ambasador Kun crnogorskim medijima predstavio poruke sa 20. Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine Foto: Ambasada Kine
Portal AnalitikaIzvor

Izvanredni i opunomoćeni ambasador NR Kine u Crnoj Gori Nj.E. Fan Kun predstavio je poruke sa 20. Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine urednicima i novinarima 17 mejnstrim medija u Crnoj Gori, uključujući brojne TV i radio stanice, portale i novinske agencije.

Ambasador Fan se osvrnuo na desetogodišnje velike promjene Kine, kao i misiju i zadatke Komunističke partije Kine u novoj eri i na novom putu.

Naglasio je da Kina ne može da se razvija bez ostatka svijeta, a ni on bez Kine.

"Modernizacija u kineskom stilu je modernizacija u kojoj se ide putem mirnog razvoja. Sa nove istorijske polazne tačke, Kina i Crna Gora treba da nastave prijateljstvo kroz vrijeme i prostor i da ostvare saradnju bez ograničenja. Ambasada NR Kine je spremna da sa prijateljima iz medija zajednički širi prijateljstvo između Kine i Crne Gore, promoviše pravičnost i pravdu, kao i razvoj svijeta, te da ispriča priču o prijateljstvu između Kine i Crne Gore u novoj eri, širi zajedničke vrijednosti cijelog čovječanstva i doprinosi mudrost i snazi, sa željom unapređenja izgradnje Zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovječanstvo", saopšteno je.

Tokom govora, ambasarod je saopštio da su mediji važan most za unapređenje međusobnog razumijevanja između zemalja i naroda i važna karika za unapređenje dijaloga među civilizacijama i jačanje međusobnog povjerenja i prijateljstva.

"Prijatelji iz medija su odigrali aktivnu ulogu u promovisanju prijateljske razmjene između naroda Kine i Crne Gore i produbljivanju praktične saradnje između naše dvije zemlje. Nadamo se da će svi mediji nastaviti da prenose duh prijateljstva između Kine i Crne Gore, citirati više kineskih medijskih izvora, izvještavati o Kini na objektivan i izbalansiran način, i predstavljati narodu Crne Gore pravu, trodimenzionalnu i sveobuhvatnu Kinu. Nastojte i u budućnosti da budete promoteri kinesko-crnogorskog prijateljstva, promoteri pravičnosti i pravde, i graditelji globalnog razvoja. Zajednički ispričajte priču o kinesko-crnogorskom prijateljstvu u novoj eri, širite zajedničke vrijednosti čitavog čovječanstva i dajte doprinos mudrosti i snazi u promovisanju izgradnje zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovječanstvo", poručio je Kun.

Brojni predstavnici medija na prijemu zahvalili su se na informacijama o 20. Nacionalnom kongresu Komunističke partije Kine i izrazili su spremnost da nastave da šire prijateljstvo Kine i Crne Gore, i da narodu Crne Gore pokažu pravu, multidimenzionalnu i sveobuhvatnu Kinu.

Dio događaja činila je i izložba fotografija „Izvanredna decenija Kine u novoj eri“ i dokumentarni film čiji je autor China Media Group.

Portal Analitika