Društvo

Akcije u primorskim opštinama povodom Dana planete Zemlje

Izvor

  

  1. U opštini Herceg Novi, u ponedjeljak 23. aprila, sa početkom u 11:00 časova, u saradnji sa Udruženjem roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju „Zrak Sunca“, sprovešće se akcija čišćenja  i uređenja dječije plaže i plaže za djecu sa posebnim potrebama ispred I faze Instituta u Igalu. Od sakupljenog otpada učesnici će izraditi skulpture koje za cilj imaju promovisanje zaštite obale i mora. U isto vrijeme biće organizovana izložba dječijih suvenira i radova na temu ekologije. Ovoj akciji će se pridružiti još učenici osnovnih i srednjih škola iz Herceg Novog, JP "Čistoća", JP "Komunalno stambeno", Udruženje umjetnika, "Foto Mićan" i drugi.
  1. U opštini Tivat, u nedjelju 29. aprila, sa početkom u 10:00 časova, u saradnji sa Opštinom Tivat, NVO „GreenAction“ i drugim opštinskim organizacijama čistiće se i uređivati zelene površine u zaleđu plaže na Opatovo. U akciji će osim volontera NVO "GreenAction" učestvovati djeca osnovne i srednje škole iz Tivta, Javno komunalno preduzeće, kao i građani Tivta.
  1. U opštini Kotor, u nedjelju 22. aprila, u periodu od 10:00 do 12:00 časova, JP "Morsko dobro" će u saradnji sa NVO „Eko Centar Delfin“ organizovati distribuciju edukativno-propagandnog postera "Ekološki bonton" u svim većim naseljima opštine Kotor. Paralelno sa ovom akcijom, sprovešće se i akcija zasađivanja sezonskog cvijeća u gradskom parku. U akciji će učestvovati još i učenici osnovnih i srednjih škola,  JKP Kotor, lokalne radio stanice kao i građani Kotora.
  1. U opštini Budva, u ponedjeljak 23. aprila, sa početkom u 10:00 časova, Javno preduzeće će u saradnji sa NVO „Green Net“, sprovesti akciju čišćenja i uređenja pristupne staze ka plaži Mogren, postavljene kanti za otpatke, kao i sanaciju zaštitne ograde. U isto vrijeme biće organizovana likovna radionica sa djecom iz vrtića "Ljubica Jovanović Maše" na temu "Čuvajmo naše obale i more da nam duže traju". Akciji će se pridružiti još i radnici Javnog komunalnog preduzeća Budva, članovi ekološke sekcije SMŠ "Danilo Kiš", građani Budve, i drugi. 
  1. U opštini Bar, u saradnji sa Izviđačkim odredom „24. novembar“, u ponedjeljak 23. aprila, u periodu od 08:00 do 12:00 časova, organizovaće  se čišćenje plaže Topolica - Madžarica, kao i selektivno sakupljanje otpada, zasađivanje novih sadnica na mjestu polomljenih u zaleđu i popravka mobilijara. U ovoj akciji će učestvovati osnovne i srednje škole, JP "Komunalne djelatnosti", Zelenilo, Sekretarijat za društvene djelatnosti opštine Bar.  
  1. U opštini Ulcinj, u utorak 24. aprila, u 10:00 časova, JP "Morsko dobro" će u saradnji sa NVO „Zeleni Korak“, organizovati čišćenje i sakupljanje otpada duž desnog rukavca rijeke Bojane, sjeckanje organskog otpada, ravnanja terena, popunjavanja rupa i postavljanja plakata sa Eko porukama. U akciji će učestvovati još JKP, Opština Ulcinj, vlasnici restorana na Bojani i NVO "Bojana".

 

Portal Analitika