Crna hronika

Tokom prvomajskih praznika

Akcija policije: Podnijete krivične i prekršajne prijave, oduzeto oružje, zaplijenjeni narkotici…

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ su, u cilju održavanja povoljnog bezbjednosnog ambijenta na teritoriji svoje nadležnosti, tokom prvomajskih praznika, koji su uslovili pojačanu posjećenost primorskih opština, preduzeli niz aktivnosti sa konkretnim rezultatima, saopšteno je iz UP.

Akcija policije: Podnijete krivične i prekršajne prijave, oduzeto oružje, zaplijenjeni narkotici… Foto: UPCG
Portal AnalitikaIzvor

“Policija je pojačane aktivnosti sprovodila prema bezbjednosno interesantnim osobama, te je ova kategorija lica kontrolisana u 85 navrata, i tom prilikom je njih 12 sankcionisano zbog izvršenih prekršaja, a protiv jednog bezbjednosno interesantnog lica je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Radi dalje provjere, kako dodaju, oduzeta su dva vozila u vlasništvu bezbjednosno interesantnih osoba..

Po pitanju suzbijanja zloupotrebe narkotika, kako se navodi, policija je u primorskim opštinama za vrijeme praznika zaplijenila oko 64 grama marihuane i određenu količinu tableta sa liste opijata.

“Policija je u odnosu na navedeno podnijela tri krivične i 17 prekršajnih prijava”, kažu iz UP.

IZ UP navode da su pripadnici policije oduzeli tri komada vatrenog oružja, gasni pištolj, četiri detonatorske kapisle i određenu količinu municije.

“U odnosu na navedeno policija je podnijela dvije krivične prijave zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i tri prekršajne prijava zbog prekršaja iz Zakona o oružju”, navodi se u saopštenju.

Barska policija je u kratkom roku, kako dodaju, rasvijetlila krivično djelo ubistvo u pokušaju koje je izvršeno 1. maja na štetuE.Š.

“Zbog sumnje da je upotrebom noža nanio ubodnu ranu oštećenom uhapšen jeH.L.(61)”, stoji u saopštenju UP.

Iz Uprave policije poručuju da je tokom praznika na području primorskih opština održano 12 javnih skupova, koji su protekli mirno.

“Takođe, na tom području saobraćajna policija je tokom praznika podnijela 39 prekršajnih prijava zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobrćaja na putevima, kao i 321 prekršajni nalog. Osim toga, 73 vozača su zatečena u vožnji pod uticajem alkohola od kojih je 19 lišeno slobode”, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.