Gaming

Age of empires 4: Sve civilizacije su otkrivene, beta stiže uskoro

Još informacija o legendarnoj strategiji koja se vraća

Age of empires 4: Sve civilizacije su otkrivene, beta stiže uskoro Foto: rockpaper shotgun
ignIzvor

Nakon predstavljanja na E3 2021 tokom Xbox Games Showcase-a, Microsoft je otkrio još detalja o Age of Empires 4 tokom Xbox Games Showcase Extended prezentacije.

Autori iz Relic-a otkrili su da će posljednje dvije civilizacije koje stižu u osnovnoj verziji igre biti rimsko cerstvo i Rus, što predstavlja interesantnu kombinaciju evropske i azijske istorije. Pored njih već znamo da su u igri i Kinezi, Englezi, Mongoli, Delhi sultanat, Abbasid dinastija i Francuzi.

Takođe prikazan je i novi gameplay tokom ovog događaja gdje su demonstrirali kako jedinice kamila mogu da imaju razne bafove i nadogradnje. Pored toga potvrđeno je da će igra sadržati i mini-dokumentarne filmove dizajnirane za edukaciju igrača o područjima koja okružuju 100-godišnji rat i druge djelove istorije koje igra pokriva.

Vidjeli smo malo i pomorskih borbi a iz Relic-a su izjavili i da su uzeli u obrzir predloge fanova koji se odnose na skaliranje oružja u igri.

Relic takođe nastavlja da podržava prethodne Age of Empires igre. Age of Empires 2 dobija ekspanziju pod imenom "Dawn of the Dukes", u kojoj će dodati dvije nove civilizacije Bohemians i Poljake. Ova ekspanzija biće dostupna besplatno svima koji urade preorder za novi Age of Empires 4.

Beta verzija nove igre takođe stiže, možete se prijaviti već sada preko Age of Empire Insider programa.

Portal Analitika