Politika

Ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu sastao se komesarkom EU za unutrašnje poslove i migracije

Adžić sa Johanson: Ujedinjeni pred izazovima, uskladićemo viznu politiku s politikom EU

Na Ministarskom forumu EU – Zapadni Balkan o pravosuđu i unutrašnjim poslovima u Tirani, ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filip Adžić sastao se komesarkom EU za unutrašnje poslove i migracije Ilvom Johanson.

Adžić sa Johanson: Ujedinjeni pred izazovima, uskladićemo viznu politiku s politikom EU Foto: MUP
Portal AnalitikaIzvor

Adžić je istakao da je Crna Gora pouzdan partner EU u zajedničkoj osudi ruske agresije na Ukrajinu, te je u potpunosti usklađena sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom Evropske unije.

“U svijetlu ukrajinske krize, on je saopštio da je Crna Gora pokazala spremnost i mobilisala sve raspoložive resurse u funkciji zbrinjavanja izbjeglica iz Ukrajine i iskazala punu solidarnost sa ukrajinskim narodom. Na tom fonu, komesarka Johanson je izrazila veliku zahvalnost Crnoj Gori na zbrinjavanju izbleglica iz Ukrajine, posebno imajući u vidu kapacitete sa kojima raspolažemo, te da je proprocionalno broju stanovnika Crna Gora primila značajan broj lica iz Ukrajine”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, Adžić je informisao da Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima sve aktivnosti u rješavanju rastućeg migratornog pritiska i efikasnijeg odgovora, uprkos izazovima koje on nosi.

“U kontekstu vizne politike, on je iskazao spremnost Crne Gore da istu uskladi sa politikom EU i da će u narednom periodu preduzeti sve aktivnosti ka ispunjenju tog cilja”, zaključuje se u saopštenju MUP-a.

Portal Analitika