Politika

Adžić poslanicima PES-a: Došli ste da rasprodate Crnu Goru i pobjegnete

"Ono što DPS-u kada je bio na vrhuncu svoje moći nikada nije palo na pamet da uradi jeste kolegama iz PES-a posle svega nekoliko mjeseci vlasti. Žele da državnu imovinu u potpunosti rasprodaju i da ukradu budućnost našim potomcima", kazao je Adžić

Adžić poslanicima PES-a: Došli ste da rasprodate Crnu Goru i pobjegnete Foto: URA
Portal AnalitikaIzvor

Na današnjoj sjednici Skupštine Crne Gore poslanik Građanskog pokreta URA Filip Adžić optužio je poslanika Vasilija Čarapića i njegove kolege iz Pokreta Evropa sad da su došli da rasprodaju sve što Crna Gora ima i da nakon toga pobjegnu komentarišući amandmane koje je on predložio na izmjene Zakona o državnoj imovini.

"Ono što DPS-u kada je bio na vrhuncu svoje moći nikada nije palo na pamet da uradi jeste kolegama iz PES-a posle svega nekoliko mjeseci vlasti. Žele da državnu imovinu u potpunosti rasprodaju i da ukradu budućnost našim potomcima", kazao je Adžić.

Adžić je naglasio da je obaveza svakog poslanika i poslanice da štiti imovinu Crne Gore i da se ovakvi naumi PES-a moraju zaustaviti. On je dodao i da vjeruje da će svi oni koji brinu o interesima Crne Gore glasati protiv ovakvih zakonskih rješenja.

On je istakao da korupcija razjeda vladajuću većinu i da novac sa sumnjivih adresa hara Crnom Gorom jer je došao do onih ljudi koji se pitaju o budućnosti svih građana.

Adžić je napomenuo i da su juče građani svjedočili jednom nevjerovatnom tenderu kada je u pitanju Željezara Nikšić. "Prvi put u istoriji od kad se raspisuju tenderi imali smo to da je neko postavio maksimalnu cijenu za ponude investitora i da to i te kako ukazuje na korupciju", poručio je Adžić.

On se zahvalio svim građanskim aktivistima i političkim akterima koji su brzom reakcijom uspjeli da u potpunosti razobliče naum poslanika Čarapića i njegovog poslaničkog kluba.

"Da nije bilo reakcije ovo bi danas prošlo. Zemljom crnogorskom bi upravljali tajkuni", zaključio je Adžić.

Portal Analitika