Društvo

"Evropski put Crne Gore neupitan"

Adžić-Marsela: Prva stavka daljih reformi mora biti rješenje statusa Ustavnog suda

Aktuelna politička situacija u Crnoj Gori je izazovna, a prva stavka daljih reformi koje bi rezultirale ubrzanjem puta ka EU mora biti rješenje statusa Ustavnog suda,  ocijenjeno je danas na sastanku ministra unutrašnjih poslova Filip Adžić sa ambasadorkom Republike Italije Andreinom Marselom.

Adžić-Marsela: Prva stavka daljih reformi mora biti rješenje statusa Ustavnog suda Foto: MUP
Portal AnalitikaIzvor

Oni su, kako je navedeno u saopštenju, izrazili nadu da će na sjednici Skupštine Crne Gore doći do širokog konsenzusa svih političkih subjekata sa ciljem rješavanja ovog pitanja.

Marsela je, ističu iz MUP-a, ponudila pomoć italijanskih institucija u savladavanju problema nastalih nedavnim sajber napadom na crnogorski informacioni sistem

"Iako je u Italiji nedavno došlo do političkih promjena, politika prema državama Zapadnog Balkana nije i neće se promijeniti i Italija, kao i do sada, ostaje jedan od najvećih promotera proširenja EU", poručila je ona.

Adžić je kazao da je saradnju između Crne Gore i Italijena polju unutrašnjih poslova veoma značajna za crnogorsku stranu, kao i da se nada da će se u budućnosti još unaprijediti.

Najavio je potpisivanje memoranduma o saradnji između Crne Gore i Italije, koji će olakšati nabavku tehničkih sredstava, a sve sa ciljem poboljšanja kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova.

Portal Analitika