Društvo

Adžić i Damjanović: Od 1. januara konkretni benefiti za zaposlene MUP-a

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i ministar finansija Aleksandar Damjanović sastali su se danas sa predstavnicima Sindikata Uprave policije, Sindikata Ministarstva unutrašnjih poslova i Nezavisnog sindikata policije. Na sastanku su razmatrani zahtjevi sindikata, a u odnosu na unapređenje statusa službenika MUP-a i Uprave policije.

Adžić i Damjanović: Od 1. januara konkretni benefiti za zaposlene MUP-a Foto: MUP
Portal AnalitikaIzvor

Zahtjevi tri sindikata u najvećoj mjeri odnose se na uvećanje zarada, unapređenje stambene politike, te donošenje Kolektivnog ugovora.

Adžić je tokom sastanka iskazao nedvosmislenu podršku predstavnicima sindikata u borbi za ostvarivanje povoljnijih uslova rada i poboljšanje materijalnog statusa zaposlenih u Upravi policije i Ministarstvu unutrašnjih poslova, naglasivši da su sindikalne organizacije i menadžment MUP-a na istom zajedničkom zadatku, čiji je cilj zadovoljan službenik.

"Kao ministar zalažem se da maksimalno izađemo u susret što većem broju vaših zahtjeva u mjeri u kojoj to dozvoljavaju trenutne društveno-ekonomske mogućnosti", poručio je ministar Adžić.

Predstavnici sindikata informisali su i ministra finansija o svojim zahtjevima.

Damjanović kazao je da će sa saradnicima u najkraćem roku razmotriti sve zahtjeve službenika MUP-a i policije, budući da se radi na Predlogu budžeta za 2023. godinu, te vjeruje da se od 1. januara 2023. godine može očekivati usvajanje dijela zahtjeva.

"U mjeri realnog unaprijedićemo materijalni položaj službenika Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije u 2023. godini, što će biti temelj budućeg unapređenja kako materijalnog statusa, tako i uslova rada službenika", naglasio je ministar Damjanović.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
Z Zvicer_neregistrovani
02.11.2022. 11:09

Da, poslije jucerasnjeg gazenja ustava, bas DANAS objavit poboljsanje uslova za policiju bas super iniptimisticki zvuci.

6
1