Društvo

Adrović: U planu izgradnja objekta za smještaj 52 korisnika Doma starih u Risnu

U Domu starih “Grabovac” u Risnu u planu je izgradnja novog objekta za smještaj 52 korisnika, na mjestu sadašnjeg „H“ paviljona, saopštio je ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović na svečanoj akademiji prilikom obilježavanja 75 godina rada ove ustanove.

Adrović: U planu izgradnja objekta za smještaj 52 korisnika Doma starih u Risnu Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Portal AnalitikaIzvor

Adrović je istakao da će resorno ministarstvo učestvovati u ukupnim troškovima izgradnje, te da će objekat biti izgrađen po svim savremenim standardima kada je riječ o zbrinjavanju građana starije životne dobi.

“Ovo je ustanova sa višedecenijskom tradicijom i primjer je dobre prakse brige o starima, kako u Crnoj Gori, tako i u regionu. Kao resorni ministar potrudiću se da zaposleni u oblasti socijalne i dječje zaštite budu prepoznati od strane društva na adekvatan način”, istakao je Adrović.

Korisnicima i zaposlenima u Domu starih “Grabovac” čestitao je jubilej – 75 godina rada ustanove, a svim starijim osobama njihov praznik – Međunarodni dan starijih osoba.

JU Dom starih “Grabovac” u Risnu, kako je navedeno, trenutno pruža smještaj za 265 korisnika o kojima brine 119 zaposlenih.

“Dugo vremena ovaj dom je bio jedina ustanova za zbrinjavanje i smještaj građana starije životne dobi”, poručili su iz resora.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
M Man2022_neregistrovani
02.10.2022. 09:56

Što je sa domom za stare u Podgorici? Završiste li ga?

0
0