Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Adrović s Gašparikovom: Važno je da nastavimo da sarađujemo kako bi nadograđivali dobre prakse i politike

„Suštinski napredak moguć samo ukoliko u tom procesu nikog ne zapostavimo“

Adrović s Gašparikovom: Važno je da nastavimo da sarađujemo kako bi nadograđivali dobre prakse i politike

Ministar rada i socijalnog staranja u tehničkom mandatu Admir Adrović sastao se danas sa stalnom predstavnicom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori Danielom Gašparikovom. 

Adrović s Gašparikovom: Važno je da nastavimo da sarađujemo kako bi nadograđivali dobre prakse i politike Foto: Vlada CG
Portal AnalitikaIzvor

Gašparikova je zahvalila na dosadašnjoj saradnji sa Ministarstvom, izrazivši očekivanje da će biti nastavljena i ubuduće imajući u vidu da je djelokrug rada ovog resora od izuzetnog značaja za građane i građanke, jer obuhvata brigu o najranjivijim kategorijama stanovništva.

„UNDP je spreman da i kroz novu fazu reforme socijalne zaštite nastavi sa podrškom Ministarstvu u sprovođenju politika socijalne zaštite. Vjerujem da ćemo kroz zajedničku saradnju i digitalizaciju obezbijediti dugoročnu održivost Socijalnog kartona i ojačati kapacitete institucija nadležnih za sprovođenje reformi. Uvjerenje UNDP-a je da je suštinski napredak moguć samo ukoliko u tom procesu nikog ne zapostavimo. Zato ostajemo posvećeni zaštiti ljudskih prava i ranjivim kategorijama stanovništva, među kojima su osobe sa invaliditetom, mladi, starije osobe i žrtve rodno zasnovanog nasilja, poručila je Gašparikova.

Adrović je istakao da je UNDP bio kredibilan partner dugi niz godina, te da se nada da će tako biti i ubuduće.

„Politike kojim se bavi Ministarstvo su unaprijeđene zahvaljujući podršci UNDP-a u skoro svim aktivnostima. Važno je da nastavimo da sarađujemo kako bi nadograđivali dobre prakse i politike, a posebno je bila značajna vaša podrška u uspostavljanju Informacionog sistema socijalnog staranja ISSS (e-Socijalni karton), koji predstavlja važnu bazu podataka da dalju reformu sistema socijalne i dječje zaštite, dodao je Adrović.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.