Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Adrović: Omogućićemo realizaciju projekta koji se odnosi na izgradnju stambenih objekata za raseljena lica i porodice u stanju socijalne potrebe u HN

Potpisani Memorandumi o saradnji između MRSS, Opštine Herceg Novi i organizacije Help

Adrović: Omogućićemo realizaciju projekta koji se odnosi na izgradnju stambenih objekata za raseljena lica i porodice u stanju socijalne potrebe u HN

Danas je potpisan Memorandum o saradnji između Ministarstva rada i socijalnog staranja, Opštine Herceg Novi i organizacije Help, kao i dva Memoranduma između resornog Ministarstva i organizacije Help. Memorandume su potpisali ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović, predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i direktorica kancelarije Help-a u Crnoj Gori Dijana Anđelić.

Adrović: Omogućićemo realizaciju projekta koji se odnosi na izgradnju stambenih objekata za raseljena lica i porodice u stanju socijalne potrebe u HN Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Portal AnalitikaIzvor

"Potpisivanjem Memoranduma o saradnji sa organizacijom Help omogućićemo nastavak dva tekuća projekta i realizaciju novog projekta koji se odnosi na izgradnju stambenih objekata za raseljena lica i porodice u stanju socijalne potrebe na teritoriji opštine Herceg Novi. Ovo je još jedna potvrda uspješne saradnje našeg Ministarstva, odnosno Vlade Crne Gore sa organizacijom Help, koja se ogleda kroz aktivno učešće na mnogim projektima koji su doprinijeli poboljšanju uslova života manjih zajednica, ranjivih grupa, te njihovoj socijalnoj inkluziji u Crnoj Gori. Očekuje nas još dosta sličnih projekata, koji će se sprovoditi u skladu sa definisanim aktivnostima Ministarstva rada i socijalnog staranja", istakao je ministar Adrović.

Memorandum o saradnji između Ministarstva, Opštine Herceg Novi i organizacije Help je podrška realizaciji smještaja porodica socijalno ugroženih koji borave u naselju Bajkovina bb i opštini Herceg Novi, kroz realizaciju projekta: „Stambeno zbrinjavanje socijalno ugroženih u opštini Herceg Novi“. Ciljna grupa su lokalne socijalno ugrožene porodice koje žive u naselju Bajkovina u Opštini Herceg Novi, prvenstveno djeca, stari i zdravstveno ugrožene porodice.

"Za nas je velika čast što smo prepoznati kao partner koji će u narednom periodu, u saradnji sa Ministarstvom, doprinijeti poboljšanju stanja u sektoru socijalnog stanovanja koji je za Crnu Goru jedna od značajnijih aktivnosti koja će se realizovati u narednom periodu, pored, do sada, usješno realizovanog programa regionalnog stanovanja, koji za Help predstavlja novi način saradnje sa državnim instutucijama. Kroz ovaj projekat ćemo, u komponenti koja se odnosi na socijalno stanovanje, obezbijediti preko 3000 kvadrata novoizgrađenog i adaptiranog stambenog prostora koji će zadovoljiti potrebe korisnika socijalnog staranja, kada je riječ o ranjivim kategorijama, kojoj pripadaju izbjegla lica koja se nalaze u Crnoj Gori, odnosno o rješavanju pitanja socijalnog stanovanja za domicilno stanovništvo koje je u stanju potrebe za socijalnim stanovanjem", kazala je Anđelić.

Jednim od dva Memoranda o saradnji potpisanim između resornog Ministarstva i organizacije Help predviđena je podrška realizaciji smještaja porodica socijalno ugroženih u Crnoj Gori, kroz realizaciju projekta „Regionalni stambeni projekat i stambeno zbrinjavanje socijalno ugroženih u Crnoj Gori. Ciljna grupa su socijalno ugrožene porodice raseljenih koje žive u Podgorici, Danilovgradu, Herceg Novom, Kotoru, Gusinju, Plavu i Pljevljima, prvenstveno djeca, stari i zdravstveno ugrožene porodice, a korisnici su izabrani kroz projekat Regionalnog stambenog programa.

Drugi Memorandum predviđa podršku daljem jačanju socijalne inkluzije i smanjenju siromaštva u zemljama Zapadnog Balkana, kroz realizaciju druge faze projekta „Rekonomija“, koji se finansira od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju.

Projekat će podržati digitalizaciju sektora sa potencijalom rasta za bolje ekonomske prilike u Crnoj Gori i na taj način će povećati mogućnosti zapošljavanja žena, mladih i najugroženijih lica.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
D Dika_neregistrovani
29.09.2023. 14:23

Zašto ovo radite u HNovom ,turistickom gradu , ima toliko drugih mjesta ???!!!

2
0