Društvo

Adrović: Da jačamo kulturu dijaloga i poštujemo radnička prava

Svim građankama i građanima Crne Gore čestitam Međunarodni praznik rada - 1. maj uz želju da zajedno nastavimo da jačamo kulturu dijaloga, poštujemo radnička prava i gradimo bolje i prosperitetnije društvo, poručio je ministar rada i socijalnog staranja, Admir Adrović. 

Adrović: Da jačamo kulturu dijaloga i poštujemo radnička prava Foto: PKCG
Portal AnalitikaIzvor

U proteklih godinu napravljeni su, kaže, važni koraci kada je riječ o zaštiti prava radnika, nastavljajući tako da kontinuirano nadograđuju socijalni dijalog.

"Potpisivanjem Opšteg kolektivnog ugovora definisali smo određena prava koja će imati svi zaposleni u Crnoj Gori, naročito u situacijama gdje nijesu zaključeni Granski kolektivni ugovori i Kolektivni ugovori na nivou poslodavca. Na taj način smo doprinijeli jačanju motivacijeljudi, posebno mladih, da ostanu u našoj državi, da kod naših poslodavaca traže radna mjesta, što je u interesu Crne Gore kao države, ali i zaposlenih i poslodavaca", kaže Adrović. 

Vrata Ministarstva rada i socijalnog staranja su, dodaje, otvorena za nastavak socijalnog dijaloga, kojim se pokazalo da je moguće postizati važne dogovore koji su značajni za sve strane.

"Takođe, pozivam zaposlene da u skladu sa zakonom uvijek kada je to moguće štite svoje profesionalne, ekonomske i socijalne interese, a sve duštvene činioce da neprekidno rade na poboljšanju uslova rada", zaključio je Adrović. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.