Košarka

Adelman: Uživanje je gledati kako Peković igra

Izvor

“Osjećam se veoma korisno. Sjajan je osjećaj raditi dobre stvari, a ja se samo trudim da odigram najbolje što mogu. Pobjeđujemo, a to je nešto. Naravno, meni prija što mi je sada minutaža uvećana jer kada dobijete pravu šansu onda i možete da pokažete šta znate”, kaže Peković.

A njegov trener, koji je svojevremeno vodio baš Kingse i to u vrijeme dok su njihovi članovi bili i Divac i Stojaković, kaže da je sada teško napraviti izbor startnog centra.

“Nikola je zaslužio tu uvećanu minutažu. ‘Pek’ je snažan momak, a od kada je prebrinuo sve brige oko povrede, odlično je radio na treninzima. Sa druge strane, naša odluka je bila da Miličić bude starter...”, zastao je Adelman, slegnuo ramenima i dodao: “Ako nastavimo da (u ovakvom sastavu, sa Pekovićem kao centrom) igramo dobro, teško da ću nešto promijeniti”.

Uz suspenziju Kevina Lava i odsustvo Miličića koji je skočni zglob povrijedio na treningu u poneđeljak, Pekoviću su širom otvorena vrata da potpuno preuzme mjesto u startnoj postavi. A od kada je njen član, za sada kao privremeno rješenje, na sedam odigranih mečeva prosječno ubacuje rivalima 15,6 poena pa i ne čudi što Adelman njegove nastupe ovako doživljava:

“Pek? Stvarno je uživanje gledati ga kako igra”.

Portal Analitika