Politika

Lider URE

Abazović: Zadovoljan sam dinamikom pregovora za formiranje Vlade

"Što se mene lično tiče njedan političar ne mora da uđe u Vladu CG", kazao je televiziji Vijesti, dodavši da će biti na raspolaganju mandataru, ukoliko on ocijeni da je potreban

Abazović: Zadovoljan sam dinamikom pregovora za formiranje Vlade Foto: Pobjeda
VijestiIzvor

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović gostujući na TV Vijesti,kazao je da je očekivao odluku Bošnjačke stranke da ne uđe u Vladu Crne Gore, ali da je poziv nove većine bio iskren.

On je ponovio da će se u Vladi Crne Gore svakao naći pripadnici manjina. Kako jekazaocilj jepomirenje Crne Gore, te ekonomski oporavak. Izrazio jezadovoljstvo pregovorima oko nove Vlade.

"Nadam se da će dinamika koju je postavio mandatar biti ispoštovana", navodi Abazović. 

Kazao je da "svi treba da uradimo sve da se nova Vada formira što prije", kako zbog loše zdavstvene situacije, tako i zbog jakih ekonomskih izazova sa kojim ćemo se suočiti.

Govoreći o resorima, ponovio je da su zainteresovani za sektor bezbjednosti. 

"Mi smo rekli da treba da pokrivamo sektor bezbjednosti zbog jasne evroatlanske usmjerenosti", kazao je on. 

On je dodaoda nije siguran da oni koji su palili NATO zastave treba da budu u Ministarstvu odbrane.

"Meni to ne zvuči logično", kazao je lider URE.

Naglasio je da su insistiali na ekspertskoj Vladi te da suza njih neka imena koja su se pominjala u medijima prihvatljiva ubudućoj vladi. 

On je kazao da razumije određene trzavice, ali "građani na izborima su glasali da se demontira kriminalni režim,a ne država Crna Gora. Treba da demontiramo partijsku državu i da damo sansu svima". 

Govoreći o svojim kadrovima, naglasio je da oni mogu doprinijeti u oblastima zdravstva i prosvjete, te i da supredložili neke ljude koji im nijesu partijski bliski ali su kompetentni.

"Što se mene lično tiče njedan političar ne mora da uđe u Vladu CG", kazao je on, dodavši da će biti na raspolaganju mandataru, ukoliko on ocijeni da je potreban.

Dodao je da Crna Gora tek treba da zakorači u dio razvijenih evropskih zemalja.

Portal Analitika