Društvo

Abazović se zahvalio Kini na donaciji 30.000 doza vakcina

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović zahvalio se ambasadoru Kine u Crnoj Gori Liu Đinu na donaciji 30.000 doza vakcina koje će ta zemlja uputiti Crnoj Gori.

Abazović se zahvalio Kini na donaciji 30.000 doza vakcina Foto: Vlada Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Kineski ambasador Liu Đin je 19. februara obavijestio potpredsjednika Abazovića da će Kina donirati 30.000 doza vakcina.

“Đin je kazao da je ova donacija još jedan od pokazatelja odlične bilateralne saradnje između dvije zemlje, te naveo da je ovaj čin samo pokazatelj naših tradicionalno dobrih odnosa”, podsjećaju u Vladi.

Abazović je iskazao duboku zahvalnost ambasadoru Đinu i Kini na ovom činu solidarnosti i naveo da je ova donacija dokaz iskrenih odnosa između Crne Gore i Kine.

“Abazović je saopštio da će ova donacija značajno pomoći crnogorskom zdravstvenom sistemu u borbi protiv COVID 19”, navodi se u saopštenju.

Potpredsjednik Vlade je naveo da Vlada Crne Gore cijeni empatiju, nesebičnu podršku i razumijevanje Kine za građane Crne Gore u ovoj teškoj situaciji.

“Abazović je istakao da će se dobra saradnja između Crne Gore i Kine nastaviti u narednom periodu kroz jačanje bilateralnih odnosa između dvije zemlje”, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika