Abiznis

Abazović sa Savjetom stranih investitora: Crna Gora je zemlja mogućnosti

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović sastao se danas sa Kristofom Šonom, predsjednikom UO Savjeta stranih investitora i izvršnim direktorom Adiko banke, Nelom Vitić, izvršnom direktoricom Ocean Montenegro, Palom Kovačem, izvršnim direktorom Crnogorske komercijalne banke AD Podgorica, Ivanom Bojanovićem, izvršnim direktorom Saga CF, Dejvidom Margasonom, izvršnim direktorom Porto Montenegro i Ivanom Radulovićem, izvršnim direktorom Savjeta stranih investitora.

Abazović sa Savjetom stranih investitora: Crna Gora je zemlja mogućnosti Foto: Vlada Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Potpredsjednik Abazović je kazao da mu predstavlja veliko zadovoljstvo što je u prilici da porazgovara sa predstavnicima Savjeta stranih investitora i naveo da je njegov kabinet uvijek otvoren za saradnju sa njima.

„Vlade Crne Gore je uvijek otvorena za sve nove ideje. Crna Gora je zemlja mogućnosti i ovo je vaša druga zemlja. Iako je situacija sa korona virusom izuzetno specifična, smatram da je ovo pravi trenutak da investirate u Crnu Goru. Mi smo otvoreni za investitore i želimo vam poslati jasnu poruku da u nama imate pouzdanog partnera“, kazao je potpredsjednik Vlade Abazović.


Potpredsjednik Abazović je saopštio da je borba protiv korupcije i organizovanog kriminala u direktnoj vezi sa poboljšanjem uslova za investiranje i da će Vlada, u saradnji sa resornim institucijama, nastaviti da aktivno radi u tom pravcu. Potpredsjednik Vlade je naveo da je cilj Vlade da razvija investicije koje imaju zeleni koncept ulaganja, te da će Crna Gora u dogledno vrijeme biti atraktivna destinacija koja će još bolje privlačiti strane investitore. Potpredsjednik je istakao da Crna Gora ima problem sa brojem ljudi u javnoj upravi i da Vlada Crne Gore želi podstaknuti i promovisati realni sektor.


Predstavnici Savjeta stranih investitora istakli su zahvalnost zbog prijema u zgradi Vlade Crne Gore i kazali da sa crnogorskim institucijama nemaju problema u komunikaciji. Oni su kazali da je za razvoj realnog biznisa neophodno zdravo okruženje i promocija povoljnih uslova za investiranje. U tom smislu, investitori su kazali da je njihova uloga višestruka u modernizaciji i digitalizaciji društva, te da će njihove investicije biti u skladu sa ekološkim standardima.

Sastanak je bio prilika da potpredsjednik Vlade Abazović sagovornike upozna sa trenutnom političkom i ekonomskom sitaucijom u zemlji, naročito sa prilikama u kontekstu krize izazvane pandemijom virusa COVID 19. Na sastanku je razgovarano o mogućnostima novih ulaganja, kao i problemima sa kojima se investitori najčešće susrijeću.

Portal Analitika