Politika

Predsjednik GP URA o izjavama mandatara Zdravka Krivokapića

Abazović: Proces stvaranja Crne Gore kao građanske države neće biti baš brz

Lider GP URA Dritan Abazović rekao je da proces stvaranja Crne Gore kao građanske države neće biti baš brz, ali da je ovo momenat kada treba da krenemo naprijed.

Dritan Abazović Foto: Printscreen
Dritan Abazović
Dnevne novineIzvor

 On je to kazao komentarišući izjave Zdravka Krivokapića da je Crna Gora srpska država, te snimak gdje prilikom posjete nikšićkoj Župi budući premijer ljubi zastavu trobojku sa 4S.

Krivokapić objasnio odnose sa Srbijom riječima kralja Nikole Krivokapić objasnio odnose sa Srbijom riječima kralja Nikole Krivokapić objasnio odnose sa Srbijom riječima kralja Nikole Krivokapić objasnio odnose sa Srbijom riječima kralja Nikole
50
Krivokapić objasnio odnose sa Srbijom riječima kralja Nikole
13.10.2020 14:25
Hoće li mandatar ovako ikad poljubiti zastavu svoje države? Hoće li mandatar ovako ikad poljubiti zastavu svoje države? Hoće li mandatar ovako ikad poljubiti zastavu svoje države? Hoće li mandatar ovako ikad poljubiti zastavu svoje države?
32
Hoće li mandatar ovako ikad poljubiti zastavu svoje države?
18.10.2020 12:42

 “Ne mogu se složiti sa svim potezima i izjavama koje se čuju sa svih strana, ali vlada treba da prošlost ostavi iza sebe. Mi treba da predstavimo građansku, evropsku Crnu Goru. Mislim da je izjava oko dvije srpske države istorijski citat. U suštini, naša budućnost je u dvije suverene države, koj e treba da budu sve više demokratske. Treba da gradimo mostove saradnje i izbjegavamo situacije koje bi mogle da uruše građanski karakter Crne Gore”, rekao je Abazović

Lider GP URA je kazao da mu je odluka Bošnjačke stranke da ne uđe u vladu bila očekivana, ali da je poziv nove većine bio iskren.

 

Glavni odbor Bošnjačke stranke odlučio da ne bude dio nove Vlade Glavni odbor Bošnjačke stranke odlučio da ne bude dio nove Vlade Glavni odbor Bošnjačke stranke odlučio da ne bude dio nove Vlade Glavni odbor Bošnjačke stranke odlučio da ne bude dio nove Vlade
28
Glavni odbor Bošnjačke stranke odlučio da ne bude dio nove…
18.10.2020 16:09

 

Prema njegovim riječima, u vladi će se svakako naći pripadnici manjina.

Abazović je, tokom gostovanja u dnevniku na TV Vijesti, rekao da je cilj pomirenje Crne Gore, njen ekonomski oporavak, navodeći da je zadovoljan pregovorima oko nove vlade.

“Nadam se da će dinamika koju je postavio mandatar biti ispoštovana”, kazao je Abazović, ističući da svi treba da uradimo sve da se nova Vada formira što prije, kako zbog loše zdravstvene situacije, tako i zbog jakih ekonomskih izazova sa kojim ćemo se suočiti.

Govoreći o resorima, Abazović je ponovio da su zainteresovani za sektor bezbjednosti.

“Mi smo rekli da treba da pokrivamo sektor bezbjednosti zbog jasne evroatlantske usmjerenosti”, kazao je Abazović, dodajući da nije siguran da oni koji su palili NATO zastave treba da budu u Ministarstvu odbrane.

“Meni to ne zvuči logično”, kazao je lider GP URA, navodeći da su insistirali na ekspertskoj vladi, te da su za njih neka imena koja su se pominjala u medijima prihvatljiva u budućoj vladi.

Govoreći o svojim kadrovima, naglasio je da oni mogu doprinijeti u oblastima zdravstva i prosvjete, ali i da su predložili neke ljude koji im nijesu partijski bliski, ali su kompetentni.

“Što se mene lično tiče, nijedan političar ne mora da uđe u Vladu”, kazao je on, dodajući da će biti na raspolaganju mandataru, ukoliko on ocijeni da je potreban.

Portal Analitika