Abiznis

Premijer se susreo sa građanskom aktivistkinjom

Abazović i Đukanović razgovarali o projektu rudnika Brskovo

Predsjednik Vlade Dritan Abazović sastao se danas sa građanskom aktivistkinjom Gordanom Đukanović povodom realizacije projekta rudnika Brskovo.

Abazović i Đukanović razgovarali o projektu rudnika Brskovo Foto: Vlada Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

„Premijer je istakao zahvalnost gospođi Đukanović na brizi za životnu okolinu u Mojkovcu i informisao da je kao predsjednik Vlade održao nekoliko konsultativnih sastanaka sa predstavniima lokalne zajednice a na kojima je istaknuta neophodnost realizacije pomenutog projetka na benefit lokalne zajednice i građana Mojkovca“, navodi se u saopštenju Vlade. 

Dodaju da je tokom održanih sastanaka navedeno da je realizacija projetka rudnika Brskovo egzistencialno pitanje za Mojkovac i građane koji se svakodnevno iseljavaju radi nedostatka poslova.

„Sa aspekta razvojne politike i politike ravnomjernog regionalnog razvoja, predsjednik Vlade Abazović istakao je neophodnost dalje diverzifikacije ekonomije te stavljanja u funkciju svih razvojnih resursa kojima Crna Gora raspolaže. U ovom smislu implementacija projekta Brskovo, koje će prema naznakama zaposliti do 700 radnika, imaće značajne ekonomske efekte na lokalnu zajednicu ali i na cjelokupnu Crnu Goru“, kazali su iz Vlade.

Navode da se Đukanović zahvalila na mogućnosti da u direktnoj komunikaciji sa predsjednikom Vlade izloži sve one argumente kojima se protivi realizaciji ovog projekta. 

„Kako navodi, predmetnog projekta nema u Nacrtu prostornog plana te kao takav se ne može realizovati. Takođe, kako navodi, realizacija projekta izazvaće značajne negativne posljedice na životnu sredinu te da je u tom smislu neophodno uraditi dodatne analize koje će pokazati na koji način investitor hoće da realizuje ovaj projekat“, stoji u saopštenju. 

Na kraju predsjednik Vlade istakao je da će u potpunosti uvažiti sve ono što budu želje građana Mojkovca i lokalnog rukovodstva kao njihovih predstavnika te da će dodatne napore uložiti da uslovi za državu budu što bolji.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
m mendeljejev_neregistrovani
03.10.2023. 08:22

Nadam se da ce oiva gospodja biti cvrsta i istrajna i da nece dozvoliti da je kupe . Zamisli prva i jedina "ekoloska" drzava u Svijetu otvara rudnik najotrovnijih metala iz periopdnog sistema potpuno ignorisuci stanovnistvo koje ce obolijevati od rajka i skupljati pomoc za operacije i sahrane preko SMS ?!

0
0
B Brat_neregistrovani
02.10.2023. 18:07

Korumpiranog Bitangu pod hitno treba strpati u zatvor, i spasavati Crnu Goru.. Sinjajevinu je hrio zivotom "braniti" naravno, sada je to barem jasno, kako bi onemogucio razvoj crnogorske vojske a ovaj rudnik, koji je trovacnica Crne Gore, od kojeg se Tara spasiti nece za njega predstavlja "razvojnu sansu".. Mnogo se fukara radjalo u ovoj nesrecnoj drzavi ali se ovakva fukara, kao Dritan Abazovic nikada rodila nije...

4
1
E Emina_J
02.10.2023. 11:30

Zamisli taj moto , sebicnosti i bezobzirnosti , koji gledamo - ' Ekoloska Drzava i kako iskoristiti Zapad ...!!! 😅😅😅 ... Sjetimo se , kako ono rece Danilovic , kopirajuci piromana iz Srbije :" budimo između Istoka i Zapada i uzimajmo od svih koliko mozemo "...!!! ... pa sad stvaramo na vise strana potencijale za " crne rupe ", da bi uzeli novac od EU , koja ga ne dade , ali tu je smisljeno rjesenje , jer ocigledno je , da se jos ne zna s kim imaju posla , a koje gledamo - uzecemo ga , tako ili ovako tj. po svaku cijenu ... umjesto da rade na Projektima , koji bi zadrzali Prirodu i Razvoj ...!!!... evo imamo , sta viđeti ...!!!

4
1