Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Abazović: Crna Gora poziva na mir i pruža ruku svima u cilju promocije univerzalnih vrijednosti i zaštite ljudskih prava i sloboda

Odlazeći premijer na Savjetu bezbjednosti UN-a

Abazović: Crna Gora poziva na mir i pruža ruku svima u cilju promocije univerzalnih vrijednosti i zaštite ljudskih prava i sloboda

„Ideja Ujedinjenih nacija je da se građani i države svijeta ujedine, a ne dijele“, istakao je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović tokom izlaganja na brifingu Savjeta bezbjednosti UN-a na visokom nivou o očuvanju mira i bezbjednosti u Ukrajini.

Abazović: Crna Gora poziva na mir i pruža ruku svima u cilju promocije univerzalnih vrijednosti i zaštite ljudskih prava i sloboda Foto: Vlada CG
Portal AnalitikaIzvor

Abazović je kazao da je UN nastao nakon najveće društvene katastrofe u istoriji - Drugog svjetskog rata dodajuči da ne treba da čekamo novu katastrofu da bi ponovo proizveli ovako plemenitu ideju.

„Vratite se izvornoj ideji i napravimo što prije reformu“, naglasio je Abazović apelujući da podržava korjenitu reformu UN-a sa naglaskom na drugačiju konfiguraciju Savjeta bezbjednosti.

Premijer je, u kontekstu ruske agresije na Ukrajinu, naveo da nasilje kao sredstvo za sticanje političkih ciljeva nije prihvatljivo u 21 vijeku.

„Crna Gora je tu da pozove na mir i pruži ruku svim državama svijeta u cilju promocije univerzalnih vrijednosti i zaštite ljudskih prava i sloboda“, naznačio je Abazović.

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
P Posteno_neregistrovani
21.09.2023. 08:36

U SPUZ AKO IMA DRZAVE!!!!!!

2
0
v vesna_neregistrovani
21.09.2023. 07:31

Ovoga akrepa hapsiti i pravac ZIKS...

4
0