Politika

Abazović: Crna Gora i naši stvaraoci zaslužuju da imaju Muzej savremene umjetnosti

Premijer u tehničkom mandatu, Dritan Abazović, poručio je da Vlada strateški planira razvoj muzejske djelatnosti u Crnoj Gori, shodno dobrim međunarodnim praksama zbog čega podržavaju početak transformacije Centra za savremene umjetnosti u novi, moderni Muzej

Abazović: Crna Gora i naši stvaraoci zaslužuju da imaju Muzej savremene umjetnosti Foto: Vlada
Portal AnalitikaIzvor

Abazović vjeruje da ministri u Vladi Crne Gore ne pristupaju rješavanju problema kroz navodne prijetnje.

"Kao građanin i političar sam se uvijek borio protiv takve prakse, zbog čega pozivam direktoricu Centra savremene umjetnosti Crne Gore da se obrati nadležnim organima kako bi se utvrdila istina. Strateški planiramo razvoj muzejske djelatnosti u Crnoj Gori, shodno dobrim međunarodnim praksama, zbog čega podržavamo početak transformacije Centra savremene umjetnosti u novi, moderni Muzej savremene umjetnosti", kazao je Abazović na svom Telegram kanalu.

Kako je dodao Crna Gora i njeni stvaraoci zaslužuju da imaju Muzej savremene umjetnosti.

"To dugujemo generacijama koje dolaze. Kultura je reprezent jednog društva i vremena u kojem je nastala. Ona ima moć prosvjetljenja i zbližavanja ljudi. Vlada će, kroz Ministarstvo kulture i medija, a u saradnji sa Glavnim gradom, u narednim mjesecima odrediti konačnu lokaciju izgradnje Muzeja savremene umjetnosti, nakon čega se može pristupiti raspisivanju međunarodnog konkursa za izradu idejnog arhitektonskog rešenja", zaključio je Abazović.


Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
m marta_neregistrovani
06.12.2022. 06:05

Vlaovicka koja je zajedno sa ovim poklonila vise od pola kulturnog dobra CG kroz TU, sada prave nove muzeje radi gradjana i pomirenja i to tako sto prijete i zlostavljaju svakog ko im stane na put, a elaborat o razvoju drze u tajnosti, nisu napravile ni okrugli sto niti predstavili javnosti sta to one grade, sa kojim znanjem i kapacitetima to dobro znamo. bice da se daju pare napravi muzzy pa da svi shvatimo da nije dobar. muzzy treba ali kako i kakav?

1
0
Z Zvicer_neregistrovani
05.12.2022. 21:27

Nije u pitanju ni muzej ni centar nego ogavno i bahato ponašanje minstarke i prve pratiljei to odlično znaš, ali možeš ti sve da podmeseš zarad jedno 3, 4 fotelje u koje si upro svakodnevno

10
0
m marko_neregistrovani
05.12.2022. 21:02

Oće li biti postavka skluptura pripadnika četničkog pomreta? To gazda od tebe očekuje.

18
1
_ _cenogorka_primorka_neregistrovani
05.12.2022. 23:25

@marko_neregistrovani Koliko jos “ odlazeci Premijeru”, aaaaaaa, ovo se vise ne moze svarit! 🇲🇪 Nismo vas odavno vidjeli pored Presjednika? Ko i ole malo na vrh brda stoji vidi vise od onoga ispod ! ! E kome je milije tudje no svoje ne moze mu bit ‘ dobro!!!! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪pa i nebilo mu!! Udariste na postene gradjane, na novinare, medije, otrovaste omladinu… BELVEDER se ne zaboravlja ….. .. ko je imun na ovo sto se sad dogadja Cenoj Gori neka cuti za navijek!

3
0