Politika

Abazović čestitao Dan nezavisnosti Republike Kosovo

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović, povodom 17. februara, Dana nezavisnosti Republike Kosovo, uputio je čestitku v.d. predsjednici Republike Kosovo i predsjednici Skupštine Republike Kosovo Vjosi Osmani, predsjedniku Vlade Avdulahu Hotiju, kao i ambasadi Republike Kosovo u Podgorici.

Abazović čestitao Dan nezavisnosti Republike Kosovo Foto: Foto: @DritanAbazovic Tviter
Portal AnalitikaIzvor

„Upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom Dana nezavisnosti Republike Kosovo“, kazao je potpredsjednik Vlade dr Dritan Abazović.

Abazović je kazao da Republika Kosovo ovaj praznik dočekuje u teškim uslovima izazvanim pandemijom virusa Covid-19, te da im želi da se u što skorijem periodu uspješno izbore sa ovom pošasti. Potpredsjednik Vlade je istakao da je uvjeren u to da je pandemija dodatno zbližila i podsjetila na suštinske vrijednosti koje treba da baštinimo.

„Cijeneći prijateljske i komšijske odnose naše dvije države, radujemo se saradnji koja će donijeti dobrobit građanima Crne Gore i Republike Kosovo“, naveo je Abazović.

Abazović je kazao da koristi povod kako bi građanima Republike Kosovo čestitao uspješno održane parlamentarne izbore 14. februara, koji su, kako je kazao, bili primjer demokratije i slobodno izražene volje građana Republike Kosovo.

„Primite izraze mog najvišeg uvažavanja i srdačnih pozdrava“, zaključio je Abazović u čestitki.

Portal Analitika