Politika

Potpredsjednik Vlade ugostio direktora njemačke fondacije Fridrih Ebert

Abazović - Brendle: Evropske integracije spoljnopolitički prioritet Crne Gore

Potpredsjednik Vlade dr Dritan Abazović ugostio je danas direktora njemačke fondacije Fridrih Ebert (FES) za Srbiju i Crnu Goru, dr Maksa Brendlea.

Abazović - Brendle: Evropske integracije spoljnopolitički prioritet Crne Gore Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju Vlade se navodi da je Abazović dr Brendlea upoznao sa aktivnostima, prioritetima i izazovima u radu Vlade. 

„Potpredsjednik je iskazao jasno opredjeljenje Vlade Crne Gore prozapadnom kursu i istakao da su evropske integracije spoljnopolitički prioritet Crne Gore. Abazović je direktoru FES-a dr Brendleu naglasio da je Vlada odlučna u namjeri da se obračuna sa organizovanim kriminalnom i korupcijom koji su, kako je naveo Abazović, višedecenijski izjedali crnogorsko društvo“, stoji u saopštenju. 

U tom cilju, kazao je Abazović, formiran je i Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije na visokom nivou, koji je u svom sastavu uključio i više prepoznatih boraca protiv korupcije i organizovanog kriminala iz nevladinog sektora.

„Direktor fondacije Fridrih Ebert dr Maks Brendle poželio je sreću u radu 42. Vlade Crne Gore i kazao da se nada uspješnoj saradnji. Sastanak je bio prilika da potpredsjednik Abazović i gospodin Brendle porazgovaraju o ulozi FES-a na Balkanu i njihovom doprinosu političkom obrazovanju mladih ljudi kroz razne aktivnosti koje sprovodi ta organizacija“, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika