Politika

Abazović - Ahsan: Bangladeš ponosan na istorijske veze sa Crnom Gorom

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović primio je u oproštajnu posjetu Nj. E. Shameema Ahsana, ambasadora Narodne Republike Bangladeš.

Abazović - Ahsan: Bangladeš ponosan na istorijske veze sa Crnom Gorom Foto: Vlada Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Njegova ekselencija istakla je da je Bangladeš ponosan na istorijske veze koje imaju sa Crnom Gorom, budući da je Crna Gora kao dio tadašnje Jugoslavije bila među prvim zemljama koje su priznale nezavisnost Bangladeša 1971. godine.

Bangladeš, kao zemlja od 170 miliona stanovnika, otvoren je za trgovačku i drugu saradnju sa Crnom Gorom, naročito u oblasti medicine, farmacije i ICT-ja.

Premijer Abazović je istakao da se raduje budućoj saradnji i kazao da vidi veliku šansu za ostvarivanje bogate trgovinske razmjene, uvoza i izvoza roba i usluga sa ovom azijskom zemljom. 

„Crna Gora je veoma otvoreno tržište rada i kod nas su dobrodošli svi koji žele da rade i da doprinesu Crnoj Gori”, naglasio je premijer Abazović.

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
K Kantunal
28.09.2023. 15:57

Rekao bi Bosanac: "Bog te mazo, budale".

2
1
N NK_neregistrovani
28.09.2023. 15:42

Nema vise sagovornika koji ce da se sastane sa njim.😂😂😂

3
1
v vjeracrnegore_neregistrovani
28.09.2023. 15:36

Nase veze sa Bangladesom su nadaleko poznate i istorijske...Ludi da poludi !

4
2
L Lotta_Continua
28.09.2023. 15:28

Čoče, šta je ovo, parterna diplomatija; manji od Dritka Prvog od Abazovića

3
2