Turizam

Za praznike u Crnoj Gori boravilo 16 hiljada turista

0605budvaok
T
okom Prvomajskih i Uskršnjih praznika u Crnoj Gori je boravilo oko 16.000 turista, 10 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je Portalu Analitika iz Nacionalne turističke organizacije.

Portal AnalitikaIzvor

“Najveću posjetu tradicionalno je zabilježila Budvanska rivijera na kojoj je, prema procjeni TO Budva, boravilo preko 10.000 turista. Aerodrom Tivat je opslužio preko 6.000 putnika, pet odsto više u odnosu na isti period prošle godine”, precizirano je u saopštenju NTO.

Za boravak u ovom periodu brojni crnogorski hoteli su pripremili specijalne paket aranžmane koje je NTOCG promovisala putem svojih predstavništava i veb portala montenegro.travel.

“Osim individualnih turista u Crnoj Gori su boravile i organizovane grupe turista iz Francuske, Njemačke, Austrije, Rusije i drugih zemalja. U ovom periodu održani su i brojni događaji i manifestacije. U Budvi se održala “Turizmijada” koja je okupila veliki broj studenata, kao i “Spring Break festival”. “31. Nautic Show” koji je održan u Porto Montenegro okupio je veliki broj kompanija iz Rusije, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Češke i Crne Gore. Manifestacijom “Svi za turizam” koja je organizovana u Ulcinju otvorena je ovogodišnja turistička sezona u tom gradu. U okviru ove manifestacije bio je i sajam suvenira i domaće radinosti, takmičenje u skulpturama na pijesku, koncert tradicionalne muzike itd”, navedeno je u saopštenju.

Montenegro Customer Care 1300 je tokom praznika zabilježio oko 60 poziva. Većina poziva odnosila se na davanje informacija o stanju na putevima, nacionalnim parkovima, smještajnim objektima. Zabilježeno je pet pritužbi i to na plaže, otpad pored magistralnih puteva, kao i od sniježnih nanosa neočišćen put do mauzoleja na Lovćenu.

“Imajući u vidu da je period predsezone pogodan za održavanja skupova iz oblasti kongresnog turizma, u narednom periodu očekujemo dobru popunjenost hotela koji raspolažu kongresnim sadržajima”, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika