Zanimljivosti

Ferarijem u policijsku potjeru

06ferrariok
P
olicija u Dubaiju nastavlja sa nabavkom skupocjenih automobila za svoj vozni park. Kupovina izuzetno skupih vozila dio je strategije razvoja turizma i Ferari na ulicama Dubaija predstavljaće još jednu od mnogih turističkih atrakcija ovog grada.

Ferarijem u policijsku potjeru
Portal AnalitikaIzvor


U karakteristične zeleno-bijele oznake već su prije obojeni Lamborgini Aventador, Ferari FF, Shevrolet Camaro i BMW Serije 5, a sada su im se pridružili i Mercedes SLS AMG, Bentli i uvjerljivo najskuplji od svih – Aston Martin One-77.



Kada je reč o Ferariju FF, zanimljivo je da će ga voziti dvije policajke.Tri najnovija modela biće predstavljena javnosti u izložbenom prostoru Arabian Travel Marketa u Dubaiju od 6. do 9. maja.



Kupovina skupocjenih automobila, piše Večernji, dio je strategije razvoja turizma, a ovi automobili na ulicama Dubaija predstavljaće još jednu od mnogih turističkih atrakcija ovog grada.



“S obzirom na to da je Dubai prijestonica luksuza u svakom pogledu, nužno je i da policijske snage drže korak”, objasnio je zamjenik šefa policije Dubaija, Kamis Matar Mazinah.



Najskuplji automobil u vlasništvu policije je Aston Martin One-77, koji je proizveden u ograničenoj seriji od 77 primjeraka. Pokreće ga 7.3 litarski V12 motor sa 760 konjskih snaga, smješten naprijed, dok se snaga prenosi na zadnje točkove automobila. Za ubrzanje od 0-100 km/h potrebno mu je 3,5 sekundi, a prema tvorničkim podacima maksimalna brzina iznosi 322 km/h.

 

foto: radiosarajevo.ba

Portal Analitika