Region

Otkazan sastanak Dačića i Vučića sa Srbima sa Kosova

06dacic-i-vucicok
S
astanak premijera Srbije Ivice Dačića i potpredsjednika Vlade Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba sa Kosova, koji je bio zakazan za sjutra u Beogradu, otkazan je - izjavio je Srni potpredsjednik Zajednice srpskih opština i naselja Marko Jakšić.

Otkazan sastanak Dačića i Vučića sa Srbima sa Kosova
Portal AnalitikaIzvor


"Dobili smo obavještenje da je sastanak otkazan. U obrazloženju je navedeno da Dačić i Vučić ne prihvataju da u delegaciji budu i predstavnici Srba južno od Ibra", kaže Jakšić, javlja RSE.



Zajednički stav predsjednika četiri srpske opštine sa sjevera Kosova jeste da se, zarad očuvanja jedinstva Srba, u delegaciji moraju naći i predstavnici Srba južno od Ibra.



"Nažalost, takav stav nije naišao na razumijevanje Dačića i Vučića, jer je njima cilj da podjelom Srba na one sjeverno i južno od Ibra olakšaju sebi posao nametanja Briselskog sporazuma", kaže Jakšić.



On je dodao da će Vučić 12. maja doći u Leposavić, a ne  Mitrovicu, Zvečan ili Zubin Potok.



"Zakazao je sastanak sa načelnicima okruga i ljudima iz SNS-a, jer je svjestan da nema šta da kaže narodu", kaže Jakšić.



Za sutra je bio zakazan sastanak na kojem su Vučić i Dačić u Beogradu trebali da usaglase stavove sa Srbima sa sjevera Kosova o provođenju Briselskog sporazuma.



Dva takva sastanka su do sada propala, a na posljednjem Vučić i Dačić nisu primili Srbe južno od Ibra,  koji su ostali ispred zgrade Vlade.

foto: vesti-online.com

Portal Analitika