Košarka

Crnogorke počele pripreme, Baletić: Cilj odigrati što bolje

CrnogorskeKosarkasice
‘’O
peracija Francuska’’ može da krene – naša najbolje košarkašice danas počinju pripreme za Evropsko prvenstvo. U narednih 40 dana ‘’crvene’’ će raditi na podizanju forme, kako bi na pravi način dočekale start šampionata Starog kontinenta. Iza izabranica Miodraga Baletića su sjajne kvalifikacije – u najtežoj grupi prošlog ljeta Crna Gora je zabilježila šest pobjeda i doživjela dva poraza, a iza sebe ostavila Srbiju i Poljsku.

Crnogorke počele pripreme, Baletić: Cilj odigrati što bolje
Portal AnalitikaIzvor

Na prvom okupljanju u Hotelu ‘’Podgorica’’ odsutne su bile Ana Deforž koja će se selekciji priključiti 13. maja, i Milka Bjelica koja će se ekipi pridružiti za dva dana.

‘’Pred prvo okupljanji i odlazak na zajednički rad, praćenio smo očekivanjima, što može da bude i malo opterećujuće. Imamo problema u ovom trenutku, prije svega mislim na kratak period priprema, za koji je kriva FIBA. Dio igračica, koje su bile nosioci igra u svojim klubovima, je premoren. Imamo i povrijeđenih, ali strahovito vjerujem u karakter naših igračica. Vjerujem u njihovu želju da svojim požrtvovanjem i odnosom nadoknade ono što nam nedostaje. Imamo obavezu i da ne iznevjerimo one što su stalno bili uz nas, i da još jednom na pravi način reprezentujemo Crnu Goru’’, kazao je selector Baletić na konferenciji za novinare.

Reprezentacija će nakon prozivke i pregleda, otputovati na Zlatibor, đe će boraviti do kraja mjeseca.

‘’Ako imate 16 ekipa, koje su najbolje od najboljih, onda tu nema slabih rivala. Svi su dobri jer ne bi bili tu. Nama je cilj da odigramo dobro. U svakom slučaju to je bolji plasman. Nastojaćemo da to uradimo, ali neće biti lako, jer mi više u evropskim okvirima nijesmo nepoznata reprezentacija. Što se tiče naše selekcije, forma svih igračica je na zadovoljavajućem nivou, a mlađe igračice su pokazale evidentan napredak. To može da bude naša prednost na predstojećem prvenstvu’’, poručio je Baletić.

Uoči odlaska za Francusku, Jelena Škerović i saigračice imaće provjere na turniru u Beogradu, a odigraće i dvije kontrolne utakmice protiv Hrvatske u Crkvenici.

‘’Ovih mjesec dana nas očekuje naporan rad. Daćemo sve od sebe kao I do sada. Svakoj utakmici prićićemo sto odsto spremne. Očekivanja su velika, ali ćemo ići meč po meč. Prolazak u drugu fazu bi bio uspjeh. Jaka je konkurencija. Najprije da ispunimo taj cilj. Prošle godine smo bile iznenađenje, nadam se i ove’’, kazala je Škerović kapiten naše selekcije.

Milici Jovanović se takođe raduje startu priprema, i sa nestrpljenjem čeka početak Evropskog prvenstva.

‘’Radujem se početku priprema, i za ovih mjesec dana ćemo uraditi sve da se što bolje pripremimo za EP. Velika je obaveza predstavljati svoju zemlju, na tako jednom velikom takmičenju. Nadam se da ćemo opravdati sva očekivanja.’’

Crna Gora će na šampionatu u Francuskoj igrati u grupi A, u kojoj se još nalaze Ukrajina, Turska i Slovačka. Protivnik na startu, 15. juna biće Slovačka.

Portal Analitika