Muzika

Stiv Vin na SeaRock festivalu u Kotoru

06stivi_vin
P
ripreme za treći SeaRock festival su gotove i svi oni koji vole rock moći će da 26. i 27 jula uživaju u dobrom zvuku na kotorskoj ljetnjoj pozornici. U toku dvije festivalske noći publici će se predstaviti dva nova crnogorska benda Solid Ground i Vrpca, dva hrvatska benda Izae i Gustafi i čuveni američki kantautor Stiv Vin (Steve Wynn) koji će nastupiti u duetu sa Kris Kakavasom (Chris Cacavas). I ovaj festival je organizovan uz veliku pomoć TO Kotor i opštine Kotor, a novitet je da je MTV medijski sponzor festivala, tako da se nadamo da će njihovo prisustvo na festivalu privući veće sponzore koji bi svakako pomogli da festivalski program bude još bogatiji, kaže za Portal Analitika direktor festivala Ivan Gvido Krivokapić.

Stiv Vin na SeaRock festivalu u Kotoru
Portal AnalitikaIzvor

Naš sagovornik napominje da će se potruditi da dovedu još neka poznata imena iz inostranstva, a tokom festivala biće organizovan i niz propratnih programa.

06ivan_krivokapicokKada je riječ o učesnicima festivala, Solid Ground je nastao 2006. kada su Ivan Pejović i Nikola Vicković počeli muzičku saradnju. Ubrzo Andrija Pejović ulazi u postavu sa svojim idejama i formira se izraz blizak onom koji bend danas ima. Bendu se kasnije priključuje Strahinja Kovačević, a Solid Ground je početkom ove godine završio snimanje albuma ‘Open Silence’, podsjeća Krivokapić.

U Kotoru će nastupiti i podgorički bend Vrpca, a kako kažu, “u potrazi su za dobrim zvukom i fijukom, neprestano”.

Hrvatski bend Izae funkcioniše od 2006. s nestalnom postavom. Izdao je četiri albuma, a sarađuje sa zagrebačkom kantautorkom Nikolinom Romić i dubrovačkim MC-em Mr. Gudom.Uživo nastupaju rijetko.

Grupa Gustafi nastala je krajem 1980. u gradiću Vodnjanu u Istri. Članovi Čedomir Mosnja, Vlado Maruzin i Edi Maruzin 30 godina sviraju zajedno, iza sebe imaju jedanaest albuma, i preko 2.000 nastupa. Studijski album „FF“ kojeg su izdali 2006. dobio je Porina za najbolji rock album. Posljednji album Kanibalkanska izdali su 2012., a ove godine svjetlo dana će ugledati i dvanaesti album, CD i DVD uživo.

Steve Wynn poznato je ime u svijetu rocka.Tokom 25 godina rada objavio je veliki broj albuma i imao 2000 nastupa u 25 zemalja.

Ovog ljeta svi oni koji žele da čuju ovog vrsnog muzičara neka dođu u Kotor na treći SeaRock festival.

Portal Analitika