Fudbal

Sedorfu titula u Riju

SedorffBotafago
U
Riju je odigran finalni duel drugog dijela Karioka prvenstva, a trofej je završio u rukama fudbalera Botafoga, koji je u meču za pehar savladao aktuelnog prvaka Brazila Fluminense, rezultatom 1:0.

Sedorfu titula u Riju
Portal AnalitikaIzvor

Rafael Markeš bio je strijelac jedinog gola u finišu prvog poluvremena. Botafogo je u 80. minutu imao idealnu priliku da sa penala duplira prednost i obezbijedi mirniju završnicu, ali je veteran Klarens Sedorf prebacio loptu preko prečke iz kaznenog udarca. Još jedan trofej koji se našao u kolekciji velikog holandskog asa Sedorfa, jedinog igrača koji je osvajao Ligu šampiona sa tri različita kluba.

Istovrmeno, u Sao Paulu, za titulu Paulista prvenstva boriće se Santos i prvak svijeta Korintijans. I država Gaučo, odnosno Rio Grande do Sul, dobila je prvaka. Trofej je 42. put otišao u ruke fudbalera Internasionala koji su u finalu drugog dijela prvenstva, poslije penala, rezultatom 4:3, savladali Huventude.

Elitne brazilske klubove, barem one koji su završili regionalna prvenstva, očekuje pauza do 25. maja kada startuje Serija A, najjači nacionalni šampionat u Južnoj Americi. Titulu brani Fluminense.

Portal Analitika