Društvo

U Prištini uhapšen Naser Keljmendi

okkeljmendi
K
osovska policija uhapsila je u nedjelju veče Nasera Keljmendija, potvrđeno je iz kosovske policije.

U Prištini uhapšen Naser Keljmendi
Portal AnalitikaIzvor

Hapšenje Keljmendija, koji je označen kao odbjegli narko bos, dogodilo se oko 20 sati i 30 minuta u Prištini. O Keljmendijevom hapšenju govorilo i u septembru prošle godine, ali je Ministarstvo unutrašnjih poslova kosovske Vlade to tada demantovalo.

U istom periodu objavljeno je da je uhapšen i njegov sin Elvis Keljmendi, za kojim je bila izdata međunarodna potjernica.

Sud Bosne i Herecegovine BiH je u septembru prošle godine raspisao međunarodnu potjernicu za Naserom Keljemndijem i više osumnjičenih lica u okviru akcije "Lutka".

Odluka Suda donesena je na osnovu zahtjeva Tužilaštva BiH.

To je potvrdila i portparolka kosovske policije Baki Kelani.

- Kosovska policija je uhapsila 5. maja oko 20 sati dvije osobe, od kojih je za jednom raspisana međunarodna potjernica, dok je druga osoba uhapšena zbog pružanja pomoći osobi sa potjernice - kažu u kosovskoj policiji.

Obje uhapšene osobe su, kako je navela, zadržane u policijskom centru.

Tužilštvo BiH još nije dobilo informaciju o hapšenju Keljmendija rekao je Tanjugu portparol tog tužilaštva Boris Grubešić.

- Kada dobijemo inofrmaciju postupićemo po proceduri i u skladu sa zakonom - rekao je Grubešić.

Mediji su ranije pisali da se Keljmendi nalazi u kućnom pritvoru u svojoj vili u Dubaiju, gde njegovo kretanje kontrolišu američki istražitelji.

Sud BiH raspisao je ranije međunarodnu potjernicu za više lica osumnjičenih za organizovani kriminal, među kojima je i Naser Keljmendi.

 

 

Portal Analitika