Društvo

Vijenac za žrtve bombardovanja Podgorice

0505bombaPG
O
dbornik Demokratske partije socijalista DPS u Skupštini Glavnog grada Momčilo Vujošević položio je danas vijenac na Spomenik žrtvama bombardovanja u najvećem savezničkom bombardovanju Podgorice u Drugom svjetskom ratu, koje se dogodilo 5. maja 1944. godine, navodi se u saopštenju PG biroa.

Vijenac za žrtve bombardovanja Podgorice
Portal AnalitikaIzvor

- Toga dana poginulo je oko 600 građana Podgorice i u znak sjećanja na njih i njihovu žrtvu podigosmo ovaj spomenik u centru grada. Danas se navršava 69 godina od tog događaja, koji ni Podgoričani ni Crnogorci nikada ne smiju i neće zaboraviti. Samo sjećajući se ovakvih tragičnih događaja bićemo spremni da sve preduzmemo kako se nešto slično ne bi ponovilo - rekao je Vujošević.

Prema njegovim riječima ove godine počast žrtvama bombardovanja se odaje na dan najvećeg hrišćanskog praznika - Vaskrsa.

- I to nije bez svoje simbolike. Poslijeratne generacije, upravo inspirisane brojnim žrtvama tokom Drugog svjetskog rata, ukljućujući i onima koje su stradale od bombi, uspjele su da Podgoricu, koja je bila do temelja sravnjena u bombardovanju, vaskrsnu kao grad i omoguće joj da danas postane moderna evropska metropola koja se ubrzano razvija - zaključio je Vujošević.

 

Portal Analitika