Društvo

CGO: Igraj za Evropu!

daliborka
C
entar za građansko obrazovanje (CGO), u saradnji sa fondacijom Friedrich Ebert i NVO Natura, realizuje projekat "EU Info Bus-na putu ka EU", podržan od strane Delegacije EU u Crnoj Gori kao dio njene komunikacione strategije, saopšteno je iz CGO.

CGO: Igraj za Evropu!
Portal AnalitikaIzvor

Projekat ima za cilj jačanje kapaciteta i uloge lokalnih zajednica i organizacija civilnog društva u Crnoj Gori, radi uspostavljanja dugotrajnijeg i efikasnijeg doprinosa procesu EU integracija. Konkretnije, projekat teži povećanju znanja, stepena razumijevanja i podrške procesu pristupanja EU građana i građanki Crne Gore, kroz edukativno-informativnu kampanju koju sprovodimo u 6 opština centralnog regiona Crne Gore - Podgorici, Nikšiću, Danilogradu, Cetinju, Kolašinu i Mojkovcu.

U okviru projekta, organizovaćemo proslavu Dana Evrope u Kolašinu 7. maja, Cetinju 8. maja, dok ce centralna proslava biti upriličena u Podgorici, 9. maja 2013.

Pod motom ovogodišnje proslave Dana Evropa „Evropa u svijetu - Crna Gora u Evropi“, u Kolašinu ćemo imati brojne aktivnosti, edukativno-informativnog, sportskog i kulturnog karaktera. Detaljan plan programa možete pronaći u prilogu.

Zvanično otvaranje manifestacije održaće se na glavnom gradskom trgu, sa početkom u 11h00 sa obraćanjem ambasadora Mitje Drobniča, šefa Delegacije EU u Crnoj Gori. Pored njega, građanima i građankama Kolašina obratiće se Darko Brajušković, predsjednik opštine Kolašin i Daliborka Uljarević, izvršna direktorka CGO-a. Nakon toga, uslijediće program KUD-a „Mijat Mašković“, a na trgu biće postavljeni EU info štandovi, organizovan kviz znanja o EU, postavljena slagalica i druge brojne aktivnosti.

Centralna dio proslave biće fudbalski turnir pod sloganom „Igraj za Evropu“, sa početkom u 11h30, u okviru kojeg će se više timova srednje škole „Braća Selić“ nadmetati za titulu najboljeg. Za prva 3 tima pripremljene su nagrade. Turnir će otvoriti ambasador Mitja Drobnič.

Takođe, u saradnji sa opštinom Kolašin, biće održana panel diskusija na temu: „Značaj procesa EU integracija za razvoj Crne Gore“, sa početkom u 12h00. Na tribini će govoriti: Daliborka ULJAREVIĆ, izvršna direktorka CGO-a, Darko BRAJUŠKOVIĆ, predsjednik opštine Kolašin, Mitja DROBNIČ, šef Delegacije EU u CG, Nevenka VULIĆEVIĆ, direktorka Direkcije za pravnu harmonizaciju propisa u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija iVincenzo DEL MONACO, ambasador Italije u Crnoj Gori.

-Cijeneći značaj procesa evropskih integracija, kao i potrebu građana i građanki Crne Gore da se što kvalitetnije informišu o samom procesu, nadamo se da ćete ispratiti najavljene događaje i tako pružiti podršku našim naporima da približimo Evropsku uniju građanima i građankama Crne Gore, proslavimo Dan Evrope i promovišemo evropske vrijednosti,kaže se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika