Zabava

Većina žena ima strah od bikinija

bikini_620x0
Č
ak 45 odsto anketiranih žena reklo je da se više plaše skidanja u bikini, nego skidanja pred novim seksualnim partnerom.

Većina žena ima strah od bikinija
Portal AnalitikaIzvor

Istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji, obavljeno u susret sunčanim danima kada ćemo se skinuti u bikinije, pokazalo je da je većina žena užasnuta što će morati da pokaže stomak u kupaćem kostimu. Čak 45 odsto anketiranih žena reklo je da se više plaše skidanja u bikini, nego skidanja pred novim seksualnim partnerom, a najviše (54 odsto) njih se plaši da izloži pogledima stomak, zadnjicu i butine.

Da bi sakrile ove ključne tačke, 79 odsto ispitanica obavezno nosi pareo ili neki komad odjeće sličan njemu, prenosi Tanjug.

Većina je potvrdila da su zbog majčinstva počele sasvim drugačije da posmatraju svoje tijelo, a gotovo polovina majki priznala je da im je poslije trudnoće naglo opalo samopouzdanje jer im tijelo nije izgledalo kao ranije.

Zanimljivo je da žene osjećaju strah i strijepe od mišljenja sopstvenog pola, više nego od muškaraca, jer smatraju da one strožije ocjenjuju njihov izgled i da vide svaku manu. Tako je čak 81 odsto ispitanica priznalo da se više raduju komplimentu koji im uputi prijateljica nego partner.

 

Portal Analitika