Svijet

Veliki požar nadomak Los Anđelesa

0405-Kalifornija
S
koro 2.000 vatrogasaca bori se sa velikim požarom na obali južne Kalifornije koji prijeti hiljadama kuća blizu Malibua, na oko 60 kilometara od Los Anđelesa, prenosi B92.net.

Veliki požar nadomak Los Anđelesa
Portal AnalitikaIzvor

Požar koji je izbio u četvrtak skoro je utrostručio površinu u posljednja dvadesetčetiri časa i sada zahvata oko 110 kvadratnih kilometara. Vatrogasci koriste vozila, avione, buldožere i drugu opremu da se izbore s vatrom.

Na svojoj Fejsbuk stranici vatrogasci oblasti Ventura naveli su da su danas nastavljene operacije iz vazduha da podrže vatrogasce na tlu, poslije prekida tokom noći.

Skoro 2.000 vatrogasaca koji su došli iz Los Anđelesa i drugih obližnjih krajeva bori se jutros protiv vatrene stihije, što je duplo više nego sinoć, naveli su vatrogasci.

Požar prijeti da zahvati oko 4.000 kuća, ali je jutros po lokalnom vremenu bilo oštećeno samo 15 kuća, a ni jedna nije bila uništena.

Zbog požara juče je zatvoren dio autoputa duž Pacifika dug 13 kilometara, ali danas je ponovo otvoren. U dijelu gdje prijeti požar evakuisano je stanovništvo, a lokalna štampa prenosi da u tom dijelu kuće imaju glumci Džejmi Foks i Tom Selek.

Požari u Kaliforniji češće se događaju u septembru i oktobru, kada je rastinje suvo posle ljeta, ali tokom protekle godine bila je jaka suša, navodi BBC.

Ove nedelje jaki vjetrovi i visoke temperature od oko 30 stepeni Celzijusa izazvale su više požara u ovoj američkoj državi, stoji na portalu B92.net.

Foto: b92.net

Portal Analitika