Svijet

Mikaela Bjankofjore smijenjena zbog homofobičnosti?

0405-Bjankofore
P
odsekretar u Ministarstvu za jednakost u Vladi Italije Mikaela Bjankofjore smijenjena je nakon samo 24 časa na dužnosti, nakon što je rekla da su "homoseksualci sami izazvali diskriminaciju svojim getoiziranjem", prenosi portal Nezavisne.com.

Mikaela Bjankofjore smijenjena zbog homofobičnosti?
Portal AnalitikaIzvor

- Samo jednom voljela bih da vidim udruženja homoseksualaca da, umjesto što se stalno getoiziraju, na primjer osude talas nasilja nad ženama. Homoseksualci samo brane svoje interese i samo ih to interesuje, rekla je ona za italijanske medije, odbacujući optužbe da je homofobična.

Grupe za prava homoseksualaca demonstrirale su juče nakon što je Mikaela Bjankofjore, poslanik u parlamentu iz partije Narod slobode (PDL) Silvija Berluskonija, postavljena za podsekretara, navodeći da su njene izjave homofobske.

Mediji navode da su njeni komentari naljutili premijera Enrikea Letu jer je on apelovao na sve članove vlade da daju oprezne i umjerene izjave za medije i da rade kao tim, prenosi portal Nezavisne.com.

Vladu Lete čine njegova Demokratska partija (PD), Berluskonijeva (PDL) i snage centra predvođene bivšim premijerom Mariom Montijem. Ovakva struktura čini je slabom alijansom, koja je na silu udružila bivše političke neprijatelje, navodi BBC.

Portal Analitika