Svijet

Gitarista "Slejera" umro od posljedica ujeda pauka

0405-Gitarista
A
merički gitarista Džef Haneman (49), član hevi metal benda “Slajer” (Slayer) preminuo je juče u Južnoj Kalifoniji, a kao uzrok njegove smrti navedeno je otkazivanje jetre. Ono što je manje poznato, međutim, jeste činjenica da je Haneman veći dio 2011. godine proveo boreći se sa bolešću koja je rezultirala truljenjem tkiva, a čiji je uzrok bio - ujed pauka, prenosi Blic.rs.

Gitarista "Slejera" umro od posljedica ujeda pauka
Portal AnalitikaIzvor

Haneman, koji je napisao pjesme poput “Raining Blood" i “"Angel of Death",  nalazio se u krugu bolnice kada je počelo otkazivanje njegove jetre. U posljednjim trenucima života, pored njega su bili njegova supruga Keti, njegova sestra Keti i braća Majkl i Lari.

Džef Haneman je osnovao “Slajer” sa kolegom gitaristom Kerijem Kingom u ranim osamdesetim godinama. Grupa je bila jedna od “velike četvorke” tog perioda, pored “Megadeta”, “Metalike” i “Antraksa”.

Hanemanov život se međutim znatno promijenio nakon što ga je ujeo pauk prije tri godine. U otvorenom pismu, objavljenom na sajtu benda 2011. opisan je razarajući uticaj ugriza pauka na njegov organizam.

- Kao što znate, Džefa je ugrizao pauk prije više od godinu dana, ali ono što ne znate jeste da je poslije toga otišao u bolnicu. Bilo je i govora o tome da će i ruka možda morati da mu bude amputirana. Uopšte nismo znali kako će se provući kroz sve to, navedeno je tada na sajtu.

Haneman je bio u medicinski indukovanoj komi, i tokom nekoliko dana imao je nekoliko operacija uklanjanja mrtvog i tkiva sa ruke. Bio je u veoma lošem stanju, a prošlo je godinu dana od kako je izašao iz bolnice. Od tada, učio je ponovo da hoda, imao je nekoliko bolnih presađivanja kože, bio je na rehabilitaciji kako bi povratio snagu u rukama...

- Najbolje od svega jeste što je mogao da svira gitaru, navodi se na sajtu.

Haneman je od tada dosta napredovao sa fizikalnom terapijom, pisao je pjesme za “Slajer” i iščekivao snimanje novog albuma tokom ove godine.

“Slajer” je ove godine očekivala turneja, koja je uključivala i nekoliko nastupa na festivalima u Evropi i Južnoj Americi, među njima i u Beogradu, u Kombank areni 25. juna.

Foto: blic.rs

Portal Analitika