Region

U lančanom sudaru stradala jedna osoba

0405-Ibarska
O
ko 12 sati na Ibarskoj magistrali, kod ulaza u Sremčicu, dogodio se lančani sudar u kom je jedna žena poginula, dok četiri povrijeđena djeteta nisu životno ugrožena, prenosi B92.net.

U lančanom sudaru stradala jedna osoba
Portal AnalitikaIzvor

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura je rekla da je žena (65) poginula na licu mjesta, dok je u veoma teškom stanju muškarac (67) koji je prebačen na odjeljenje reanimacije Urgentnog centra.

Kako je navela u nesreći su povrijeđena dva dječaka i dvije djevojčice. Dječaci, od pet i deset godina, prevezeni su u Dječju bolnicu u Tiršovoj, dok su djevojčice stare pet i osam godina, prebačene u Urgentni centar.

- Dječak od 10 godina zadobio je povredu kičme, dok je drugom dječaku od pet godina povrijeđen stomak. Obje djevojčice imaju povrede glave, rekla je Macura.

Macura je navela da je u nesreći lakše povrijeđena i majka djevojčica, kao i dvojica muškaraca koji su sa povredama glave prebačeni u Urgentni centar.

Direktor Urgentnog centra Zlatibor Lončar izjavio je da od petoro povrijeđenih u lančanom sudaru na Ibarskoj magistrali, koji su zbrinuti u Urgentnom centru, četvoro je zadobilo lakše povrede, dok je jedna osoba primljena u šok sobu sa teškim tjelesnim povredama, rekao je direktor Urgentnog centra Zlatibor Lončar.

- Vozač (67) jednog od automobila koji je učestvovao u udesu primljen je na šok B Urgentnog centra sa teškim telesnim povredama ekstremiteta, grudnog koša, glave i lica, rekao je Tanjugu Lončar.

On je istakao da su ostali pacijenti, dvoje djece i dvoje odraslih osoba, zadobili lakše povrede.

- Završena je dijagnostika i oni će biti pušteni na kućno lečenje, sem dvoje dece koja će biti prevežena na Dečiju kliniku u Tiršovoj, rekao je Lončar.

On je rekao Tanjugu da je među povrijeđenima u Urgentnom i dvoje djece 2005. i 2007 godišta, i Darko Savić (1978), koji se nalaze u ambulanti reanimacije.

Macura je potvrdila da su u sudaru učestvovali cisterna i dva putnička vozila. Cisterna je prevozila naftu, ali nije bilo izlivanja nafte, javio je RTS.

Vozač jednog automobila ima povrede stomaka, otvorene i zatvorene prelome i prevezen je u Urgentni centar na reanimaciju, rekla je nešto ranije ona. Vozač drugih kola, star 35 godina, imao je potres mozga i takođe je u Urgentnom centru. Macura je izjavila da je na mjesto nesreće upućeno pet ekipa hitne pomoći i vatrogasci.

Kako je Tanjugu rekla načelnica Uprave za vanredne situcije Beograda Sanja Žugić - Vuksanović, nesreća se dogodila kod skretanja za Sremčicu kada su se sudarila dva putnička vozila i cisterna.

Cisterna pripada firmi Knez Petrol, a nema curenja derivata, navela je ona.

Kako je rečeno Tanjugu u MUP- u Srbije saobraćaj na Ibarskoj magistrali je normalizovan oko 15 sati, ali čitavo popodne je gužva.

A, na žalost, još jedna saobraćajna nesreća danas se dogodila nedaleko Despotovca, u selu Medveđa, na putu Svilajnac - Despotovac. Poginuo je mladić koji je svojim automobilom udario u ogradu jedne kuće.

Foto: blic.rs

Portal Analitika