Društvo

Primorje spremno dočekuje turiste

0405-Plaze
P
rema procjenama Turističke organizacije Budva u toj opštini trenutno boravi više od 10.000 gostiju što je, kako smatra njen PR Aleksandra Petković, odlična posjećenost.

Primorje spremno dočekuje turiste
Portal AnalitikaIzvor

- Mislimo da čak ima i za nekoliko procenata više turista nego u isto vrijeme prošle godine, kazala je Petković za radio Antena M.

U cilju proširenja turističke ponude, kaže Petković, biće realizovane nove monifestacije i projekti. Jedan od ostvarenih projekata jeste i otvaranje wi-fi zona na nekoliko novih lokaliteta u Budvi.

- Tako da će ove sezone gosti moći i da koriste besplatan internet na lokalitetima Pržno, Petrovac, šetalište iokolina manastira Reževići i Praskvice. Zatim tu je i jedna nova manifestacija pod nazivom koja će se održati 19. Maja, ističe PR TO Budva.

Novi projekti najavljuju i bolju ponudu i kategorizaciju privatnog smještaja, napominju iz TO Budva, koji će zahtijevati njihovu registraciju.

Na koji način će obogatiti turističku ponudu u Ulcinju, za radio Antena M objasnio je direktor TO te opštine, Minir Karamanaga.

- Mi smo organizovali manifestaciju „Svi za turizam“ koja traje dva dana. Danas imamo izlagače suvenira, maslinovog ulja. Sinoć smo imali riblju noć, znači imali smo šest punktova nma kojima smo dijelili besplatno ribu, vino i pivo i bogat kulturno-umjetnički program, rekao je Karamanaga.

Osim toga, u okviru te manifestacije bira se i najbolja skulptura na pijesku čiji su učesnici učenici osnovnih i srednjih škola. U ovogodišnjoj turističkoj sezoni, kaže Karamanaga, organizovaće se mnogo više dešavanja u odnosu na prethodnu.

- Biće prezentacija ulcinjske kuhinje, ulcinjske noći, razni koncerti, manifestacije, ljetnja scena, mnogo karnevala, sajam knjiga i slično, navodi Karamanaga.

Iz turističkih organizacija očekuju da će ova turistička sezona biti posjećenija, jer svake se godine, kako kažu, trude da turistima obezbjede sve raznovrsniju i kvalitetniju ponudu.

 

 

Portal Analitika